FOTO VIDEO CSO Ovidiu, gazdă pentru al doilea an consecutiv a Campionatelor Naționale de haltere pentru Juniori I (under 20)

Campionatele Naționale de haltere pentru Juniori I. FOTO Paul Alexe

Timp de trei zile, în perioada 26-28 septembrie, Sala de sport din Ovidiu găzduiește Campionatele Naționale de Haltere Juniori I (sportivi cu vârsta sub 20 ani), fete și băieți. Competiția este organizată de Federația Română de Haltere, în parteneriat cu CSO Ovidiu și Primăria Orașului Ovidiu.

„O competiție la nivel național, este al doilea an consecutiv în care o găzduim și ne dorim să devină o tradiție. Sunt prezente 30 de cluburi, aproximativ 120 de sportivi și ne bucurăm de susținerea primăriei, a Consiliului Local și a primarului orașului Ovidiu”, a declarat, pentru CTnews, Radu Dan, directorul Clubului Sportiv Orășenesc Ovidiu.

În prima zi a competiției, între cele două sesiuni de întreceri, gazdele de la CSO Ovidiu au încântat asistența prezentă la întreceri cu câteva demonstrații de gimnastică ritmică și dans modern, susținute de sportivele de la cele două secții de specialitate ale clubului.

Un moment emoționant a fost reprezentat de premierea a patru dintre fostele glorii ale halterelor dobrogene: venerabilul antrenor emerit Lisias Ionescu (cel care a pus bazele primei secții dobrogene de haltere, în anul 1965, la Șantierul Naval Constanța), precum și antrenorii Ion „Bebe” Filip, Nicu Capriceru și Vasile Roșu, ultimul fiind și primul halterofil român campion mondial, în 1979 (C.M. tineret, Debrețin), când era legitimat la Chimpex Constanța, antrenat de… Lisias Ionescu! Premierea a fost făcută de către Alexandru Pădure, președintele Federației Române de Haltere, și de către primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

„Este un moment de suflet pentru noi, am început la Bistrița, unde am avut plăcerea de a prezenta acest trofeu de excelență al Federației Române de Haltere, fostelor glorii de acolo. Eu consider că este un gest de normalitate, prin care lumea halterelor românești, prin intermediul nostru, al federației, dorește să vă mulțumească pentru întreaga activitate și pentru contribuția pe care ați adus-o la dezvoltarea sportului nostru”, a declarat președintele forului român de specialitate, Alexandru Pădure.

La Campionatele Naționale pentru Juniori I (under20) participă cei mai valoroși sportivi din întreaga țară, calificați în urma fazelor zonale, astfel că specialiștii din lumea halterelor românești, cât și iubitorii acestui sport, au posibilitatea să-i vadă la lucru pe cei de care se leagă speranțele halterelor românești pentru următorul ciclu olimpic.

„Este etapa finală a Campionatelor Naționale de juniori I, sportivi și sportive sub 20 de ani, sunt peste 100 de sportivi care intră în această competiție destul de interesantă și importantă, după cum bine ați observat, este generația care va crește în următorul ciclu olimpic. Deja avem sportivi care participă la competițiile internaționale, sunt sportivi din țară și chiar de la Constanța, care deja au ridicat pretenții de nivel internațional. Cu siguranță, mai este mult de lucru, însă sunt convins că pentru ceea ce înseamnă următoarele competiții, poate chiar și următoarea ediție a Jocurilor Olimpice pentru tineret, dar și cele mari care vor urma, vom avea o reprezentare bună”, a punctat pentru CTnews, președintele F.R.Haltere, Alexandru Pădure.

Clubul gazdă, CSO Ovidiu, este reprezentat la întreceri de către surorile Ioana și Gabriela Țurcanu, ambele cu pretenții justificate la podium.

„CSO Ovidiu participă cu doi sportivi, din cei trei care ar fi fost eligibili la această categorie de vârstă, surorile Ioana și Gabriela Țurcanu. Din păcate, Ionuț Tucă, cel care este și sportivul etalon al secției, este într-o perioadă de refacere după o accidentare și nu poate concura. De la cele două surori, Ioana și Gabriela Țurcanu, așteptăm o evoluție bună, cu clasări pe primele trei locuri, poate chiar șase medalii de aur”, ne-a declarat cel care se ocupă cu pasiune de pregătirea sportivilor ovideni, antrenorul Eduard Simineanu.

Așa cum ne-a obișnuit în ultimii ani, Primăria Orașului Ovidiu s-a implicat activ în sprijinirea tinerilor sportivi din localitate, iar acesta este al doilea an consecutiv în care susține parteneriatul cu FR Haltere, în organizarea „naționalelor” pentru juniori I.

„Primăria Ovidiu a sprijinit în ultimii ani tot ceea ce înseamnă activitate sportivă, dar și culturală. Suntem și de această dată implicați și nu suntem la o prima experiență, avem rezultate bune, semnificative, pentru ceea ce înseamnă haltere. În acest an suntem parteneri ai Federației Române de Haltere, fiind a doua oară când se întâmplă, la Ovidiu, Campionatele Naționale U20”, a explicat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Acesta a dorit să aprecieze munca depusă în cadrul secției de haltere a clubului ovidean.

„Avem deja rezultate și sunt toate premisele să obținem rezultate și în aceste zile. Avem speranțe, clubul nostru a avut chiar și un campion european de tineret, Ionuț Tucă. El nu participă anul acesta, dar se pregătește intens și, cu siguranță, reprezentanți de la clubul nostru vor merge la echipa națională pentru marile competiții internaționale care urmează.

Avem o echipă bună, cu oameni implicați, avem un antrenor devotat, fără de care n-am fi putut avea aceste rezultate. Vin din ce în ce mai mulți copii și suntem plăcut impresionați de faptul că vin și fete, ceea ce este foarte bine. Nu punem presiune pe ei, chiar dacă nu vor veni rezultate pentru clubul nostru la această ediție, copiii câștigă și prin faptul că fac mișcare, vin la clubul sportiv și îi așteptăm pe toți să vină să facă haltere, dar și celelalte sporturi din cadrul clubului nostru”, a mai spus George Scupra.

Eforturile organizatorice făcute de gazdele de la CSO Ovidiu sunt, dealtfel, remarcate și subliniate de către președintele forului național de specialitate, care consideră că, într-un viitor nu foarte îndepătrat, Ovidiu ar putea găzdui și competiții internaționale.

„Suntem plăcut impresionați, este cea de-a doua ediție organizată la Ovidiu, colegii noștri de la CSO Ovidiu sunt foarte ambițioși, de la ediție la ediție lucrurile sunt din ce în ce mai îmbunătățite și, probabil, în viitor, vor dori să organizeze și competiții internaționale.

Eu vreau să le urez mult succes, să îi felicit pe colegii și prietenii noștri de la Ovidiu, îi mulțumesc domnului primar și colectivului pe care îl coordonează pentru suportul extraordinar pe care îl oferă de fiecare dată când organizăm acțiuni aici, la Ovidiu. Sper să venim din ce în ce mai des și, poate, în viitor, cu competiții organizate în alt format, așa cum încercăm să dezvoltăm și pe plan internațional competiții de autor, în aer liber și chiar cele pe plajă, iar Ovidiu poate fi una dintre destinațiile pentru competiții de acest gen. Forță și putere organizatorică văd că există”, a subliniat președintele Alexandru Pădure.

Primarul George Scupra a confirmat spusele președintelui FR Haltere, dar crede că un interval realist de timp pentru ca Ovidiu să poată găzdui o competiție internațională de calibru este de 3-4 ani, iar multe depind de identificarea unor surse de finanțare pentru construcția unei săli de sport moderne.

„Trebuie să fim realiști, probabil că nu în această sală am putea organiza o competiție internațională, dar, cu siguranță, în câțiva ani de zile vor fi îndeplinite premisele necesare pentru a gândi proiecte de acest gen, la Ovidiu. Amintesc aici, că deja printr-un parteneriat cu Gheorghe Hagi, care a făcut o donație de jumătate de hectar pentru primăria Ovidiu, tocmai pentru a gândi un proiect de acest gen. Trebuie doar să ne luptăm să obținem finanțare și atunci când se vor deschide axele pe finanțare europeană vom identifica și resursele necesare”, a concluzionat primarul George Scupra.   

Nu în ultimul rând, trebuie amintit că în paralel se desfășoară și o competiție cu participarea cluburilor din județ, Cupa Orașului Ovidiu, deschisă micilor sportivi de la două categorii de vârstă: 9-12 ani, respectiv 13-15 ani.

Programul ultimelor două zile de concurs: miercuri, 27 septembrie – 09:00-18:00; joi, 28 septembrie – 09:00-12:00.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*