FOTO VIDEO Conducerea RAJA anunță că apa nu se va scumpi. Aurel Presură, director general: “Nu va crește prețul la apă, vom menține politica tarifară”

Conferința RAJA Constanța. FOTO Roxana Dumitrică

Vești bune pentru constănțeni. Prețul apei nu va crește. Reprezentanții RAJA S.A. anunță că, în ciuda valului de scumpiri nu vor modifica tarifele.

“RAJA este pe locul 10 la prețul la apă, la nivel național. Suntem singurul operator de apă care nu a mărit prețul la apă în urma scumpirilor prețului la energie, gaze. Nu va crește prețul la apă, vom menține politica tarifară,,  a spus directorul  general al companiei, Aurel Presură.

Conducerea companiei de apă RAJA S.A a prezentat, joi, 8 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, proiectele de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu apă și de canalizare, aflate în derulare sau finalizate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, dar și implementarea altor lucrări de investiții cu fonduri proprii, desfășurate la nivelul sistemelor operate pentru creșterea productivității și eficienței companiei RAJA S.A. Pentru ca aceste modernizări să fie posibile,  compania trebuie să facă anumite lucrări, care se traduc în opriri ale apei potabile pentru locuitorii orașului.

“V-am spus încă din mai că trebuie sa facem niște opriri. Conducta de 1000 am reușit să o conectăm la Palas și trebuie să facem lucrări de reconectare a conductelor.  Prima oprire o să o facem după data de 12 septembrie și va dura 24 de ore. Vom anunța la timp cu cinci zile înainte și vom spune și zona afectată.

 A doua lucrare mare la Palas, iar în același timp zonele afectate vor fi cartierul Palas, CET, zona industrială, cartierul Baba Novac și altele. Va fi după 19 septembrie și va dura 36 de ore.

A treia oprire – sursă de apă Galeșu. Va afecta Palas, zona industrială, Brătianu, Medeea, Km 4, 4-5, Veterani, Abator, Icil, Cumpăna, Agigea, Eforie Nord, Lazu, și altele. Vorbim aici de presiune scăzută. Asta va fi dupa 3 octombrie și va dura 24 de ore. O altă lucrare este cea de pe Tomis. Deconectăm conducta veche și reconectare conductă nouă. Alimentează rezervoarele. Sunt afectate bulevardul Tomis și multe zone centrale. Anunțăm din timp. Se va efectua după 10 octombrie”, a adăugat Aurel Presură, director general.

Conducerea anunnță însă că aceste lucrări vor reduce din disconfortul avariilor.

 “Sunt cele mai mari lucrări pe care RAJA le-a făcut de când sunt eu aici de 22 de ani. Pierderea în prezent este în jur de 37%. O să dispară disconfortul avariilor. Nu înseamnă că am terminat toate treburile. Avem aproape 300 km de conductă vechi de 50 de ani”, a mai anunțat Aurel Presură, director general.

Până la sfârșitul anului 2022 se estimează finalizarea și demararea procedurilor de recepție la terminarea lucrărilor pentru un număr de încă 28 de Autorizații de Construire, beneficiarii investițiilor fiind locuitorii din alte 22 localități din județul Constanța, respectiv: Tuzla, Eforie, Costinești, Băneasa, Lipnița, Limanu, Amzacea, 23 August, Pecineaga, Dulcești, Topraisar, Mereni, Fântâna Mare, Chirnogeni, Ostrov, Independența, Hârșova, Albești, Castelu, Tortoman, Poiana, Mangalia.

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare, RAJA SA are în implementare două proiecte: proiectul Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în municipiul Onești în perioada 2014-202O și proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA SA Constanța, în perioada 2014-2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*