FOTO VIDEO Comuna Mircea Vodă, un șantier deschis: sunt modernizate drumuri, iar sala de sport din Satu Nou va fi inaugurată la începutul noului an școlar

Lucrări la drumurile din Mircea Vodă. FOTO Paul Alexe

Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere constituie o prioritate majoră pentru administrația publică locală a comunei constănțene Mircea Vodă. În urma semnării, în vara anului trecut, a Contractul de finanțare pentru proiectul “Modernizare drumuri locale în comuna Mircea Vodă” (investiție realizată cu fonduri obținute de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare totală de 9.187.887,39 lei fără TVA), sunt cuprinse spre asfaltare și modernizare drumuri comunale din satele Mircea Vodă, Țibrinu și Satu Nou, cu o lungime totală de 9 kilometri.

Avem lucrări de modernizare rutieră în Mircea Vodă, în Mircea Vodă – zona Gării, unde s-a asfaltat și se lucrează la acostamente, asfaltăm strazi și în Țibrinu, iar acum vor începe lucrările de asfaltare și în Satu Nou. Toată comuna arată ca un șantier deschis, de dezvoltare și modernizare, dar odată cu finalizarea lucrărilor va crește nivelul de confort urban pentru locuitorii noștri, vom scăpa de disconfort și ne vom bucura împreună de drumuri moderne, fără noroaie și fără mizerie”, a declarat, pentru Constanța News, primarul George Ionașcu.

În momentul în care s-a făcut selecția străzilor cuprinse în programul de asfaltare și modernizare s-a ținut cont de importanța străzilor respective (gradul de circulație), dar și de gradul de degradare. Un caz special este cel al străzii Viorelelor din Mircea Vodă, situată într-o zonă joasă, vulnerabilă pe timpul precipitațiilor abundente.

În cazul străzii Viorelelor, se poate observa că se află într-o zonă inundabilă, de accea a trebuit să ridicăm nivelul, să refacem stratul de piatră, să venim cu asfalt, apoi să acoperim cu beton, pentru a proteja atât strada, cât și gospodăriile din jur”, a explicat primarul constănțean.

Durata de implementare a proiectului este de doi ani și jumătate, însă se speră finalizarea lor în avans, până în vara anului viitor.

Lucrările merg foarte bine, deja am reușit să asfaltăm trei kilometri de străzi, din cei nouă cuprinși în proiect. Până la finele anului sper să avem cam 7-8 kilometri asfaltați, apoi până vara viitoare să terminăm partea de asfaltare, urmând să ne ocupăm și de partea de rigole betonate, pentru preluarea apelor pluviale, dar și executarea acceselor pentru fiecare propietate în parte, prin betonare”, a mai spus primarul George Ionașcu.

Un alt proiect important pentru comuna Mircea Vodă, dedicat elevilor și tinerilor iubitori de sport, este cel al noii săli de sport din Satu Nou, care este foarte aproape de finalizare și va fi inaugurată până la începutul noului an școlar.

Acest proiect a reprezentat una dintre promisiunile importante făcute copiilor din comună, care vor avea de acum unde să facă orele de sport în perioadele cu vreme nefavorabilă. Este o sală modernă, la norme europene, deschisă atât pentru elevi, cât și pentru tinerii din comună, care îndrăgesc și practică sportul. Lucrările sunt aproape finalizate, mai avem de montat spalierii pentru gimnastică pe pereți, porțile și plasele pentru fotbal și handbal, coșurile pentru baschet, instalația pentru fileul de volei și tenis”, a explicat edilul din Mircea Vodă.

Trebuie menționat și faptul că, pe lângă vestiare și alte încăperi administrative, la etajul clădirii va funcționa o sală de fitness, dotată cu aparatură specifică modernă.

Aflată în centrul județului Constanța, pe drumul european ce leagă reședința de județ, Constanța, de două dintre localitățile mari, Medgidia și Cernavodă, comuna Mircea Vodă are în componență cinci unități adminstrativ-teritoriale: Mircea Vodă (sat de reședință), Mircea Vodă-gară, Satu Nou, Țibrinu și Gherghina.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO VIDEO Comuna Mircea Vodă, Un șantier Deschis: Sunt Modernizate Drumuri, Iar Sala De Sport Din Satu Nou Va Fi Inaugurată La începutul Noului An școlar 😷 SiteBucuresti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*