FOTO Reabilitarea, asfaltarea și modernizarea drumurilor de pământ, proiect prioritar pentru administrația publică locală din comuna constănțeană Gârliciu

Primăria Gârliciu. FOTO Paul Alexe

Administrația publică locală din comuna constănțeană Gârliciu a făcut, recent, primul pas pentru rezolvarea uneia dintre problemele majore cu care se confruntă locuitorii săi. Astfel, în ultima ședință de Consiliu Local, s-a aprobat achiziționarea serviciului de execuție a documentației de proiectare (faza SF / DALI – Studiu de Fezabilitate / Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) pentru reabilitarea și modernizarea unui total de aproximativ 14 kilometri de drumuri comunale.

Comuna Gârliciu dispune de un total de aproximativ 24 de kilometri de drumuri, din care doar 10 kilometri sunt asfaltați, ca urmare a finalizării, la sfârșitul anului trecut, a unui prim proiect implementat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), a declarat, pentru CTnews.ro, primarul comunei, Anica Tufă.

Prin acest proiect, au fost asfaltate străzile George Coșbuc, Speranței, Bisericii, Dimitrie Cantemir, Școlii, 22 Decembrie 1989, Eternității, Libertății, Aurel Vlaicu și Anton Pann.

În aceste condiții, era firesc să demarăm procedurile necesare accesării de noi fonduri pentru restul de 14 kilometri de drumuri, mai ales că, în multe cazuri, vorbim despre niște căi de acces, de pământ, de cele mai multe ori impracticabile, dar care reprezintă singura posibilitate de acces înspre și dinspre gospodăriile din zonele respective”, a explicat Anica Tufă, necesitatea reabilitării și modernizării acestor drumuri.

De altfel, fotografiile realizate la fața locului vorbesc de la sine asupra modului în care se prezintă aceste drumuri, care, unele dintre ele, intersectează DJ 222 F, drumul județean care face legătura între Hârșova și Măcin, pe malul drept al Dunării Vechi (Brațul Măcin).

Această primă etapă a proiectului, de achiziționare a serviciului de execuție a documentației de proiectare SF / DALI, este una extrem de importantă pentru aprobarea și realizarea ulterioară a lucrărilor. Pentru cei nefamiliarizați cu acești termeni, în cuvinte mai simple, SF-ul şi DALI-ul reprezintă acea documentaţie incipientă care, în principiu, stabileşte dacă proiectul se poate realiza. Atât din punct de vedere tehnic, cât şi economic.

În urma votului dat de consilierii locali, Primăria Gârliciu a demarat achiziția directă prin SEAP (Serviciul Electronic de Achiziții Publice) a documentației tehnico-economice, în urma căreia vor fi făcute studii de teren (geotehnic și ridicare topografică), studiu de fezabilitate / DALI, documentația pentru Certificatul de Urbanism și documentația de avize.

Valoarea achiziției publice se ridică la suma de 125.000 lei. Conform estimărilor făcute de reprezentanții primăriei, de realizarea acestor drumuri ar putea beneficia aproximativ 320 de gospodării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*