FOTO VIDEO Centrul orașului Cernavodă, sub ape după o ploaie torențială. Pompierii militari au fost mobilizați în zonă pentru evacuarea apelor pluviale

Orașul Cernavodă s-a confruntat iar cu inundații în urma ploii

În câteva zeci de minute, o ploaie torențială ce s-a abătut asupra localității Cernavodă a transforma iar centrul orașului într-o piscină.

Orașul Cernavodă are o veche problemă cu zona de centrul, unde de fiecare dată când plouă mai zdravăn, se inundă. Administrația are în derulare investiții pentru a scăpa de această problemă, dar încă nu este finalizată. De obicei, când se anunță ploi puternice, coduri galbene, portocalii sau roșii de ploaie, se iau măsuri care să împiedice adunarea apei.

În după amiaza de miercuri 19 iunie, când, potrivit reprezentanților ISU Dobrogea, nu exista avertizare de vre-un astfel de cod, a început să plouă torențial, timp de aproximativ 40 de minute. În acest timp, apa s-a adunat, în unele locuri depășind 50 de centimetri, înghițind mașini și intrând și în clădirile din zonă.

Pompele montate pentru a preîntâmpina astfel de situații au fost înghițite de ape și nu au putut fi pornite și s-a trimis în ajutor, 20 de pompieri din cadrul Detașamentului Cernavodă cu o autospeciala de stingere, 4 motopompe si un autocamion pentru a evacua apa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*