Acțiunea „Blocada” la Constanța: Peste 300 de persoane verificate și 10 sancțiuni contravenționale aplicate într-o amplă acțiune integrată de ordine publică și siguranță rutieră.

Acțiunea „Blocada” la Constanța. FOTO: IPJ Constanța

Polițiștii și jandarmii din județul Constanța au organizat și desfășurat în noaptea de 28 spre 29 iulie acțiunea „Blocada” în municipiul Constanța și stațiunile de pe litoralul Mării Negre. Scopul acestei operațiuni a fost de a asigura siguranța locuitorilor și turiștilor aflați în vacanță, precum și de a îmbunătăți siguranța rutieră prin identificarea și sancționarea conducătorilor auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

La acțiune au participat polițiști de la Direcția Rutieră și Direcția Ordine Publică din Poliția Română, Serviciul Rutier și Serviciul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, alături de jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.

Pe parcursul operațiunii, au fost efectuate peste 300 de legitimări, iar aproximativ 200 de vehicule au fost verificate, conducătorii auto fiind supuși testelor cu aparatele etilotest și drugtest.

Ca rezultat al activităților desfășurate, au fost aplicate un număr de 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 9.000 de lei.

De asemenea, în cadrul acestei acțiuni, au fost reținute 10 permise de conducere în vederea suspendării și au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Pe lângă sancțiunile contravenționale, forțele de ordine au constatat și patru infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care trei pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive și una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*