Peste 4.000 de elevi constănțeni au participat la prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională

Inspectoratul Școlar Județean Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională a avut loc miercuri, 14 aprilie, probă la care au participat 4.277 de elevi (81,43 la sută prezență).

„Considerăm că aceste simulări cu caracter facultativ reprezintă o oportunitate pentru beneficiarii direcți ai educației, oferită de legislația actuală în vigoare, în vederea familiarizării viitorilor absolvenți cu procesul de examen în sine, dar și cu noua structură a subiectelor, în cazul elevilor de clasa a VIII-a. Prezența la proba de astăzi confirmă  interesul crescut al elevilor, interes pe care-l anticipasem ca formă de conștientizare a importanței acestei etape în formarea și dezvoltarea acestora. De asemenea, considerăm că testarea în sine, prin mecanismele și capacitățile pe care le implică, le oferă un feedback constructiv, atât elevilor, cât și părinților. În același context, dorim să le mulțumim cadrelor didactice care se implică în derularea acestor simulări județene și care depun toate eforturile posibile în vederea pregătirii corespunzătoare a  elevilor, menținând un grad înalt de profesionalism în exercitarea atribuțiilor”, a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Subiectele au fost elaborate de o comisie la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, urmărind structura celor de la simularea națională, astfel încât elevii să exerseze corespunzător modalitatea de rezolvare a itemilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*