FOTO VIDEO Autoritățile constănțene au prezentat bilanțul sezonului estival. Numărul turiștilor a scăzut cu 7 procente față de 2021

Analiza sezonului estival. FOTO Roxana Dumitrică

Sezonul estival s-a încheiat ofcial. Instituțiile din județul Constanța au prezentat rezultatele acțiunilor și activităților desfășurate în timpul verii. Din punct de vedere statistic, lunile iunie, iulie, august au reprezentat un sezon cu aproximativ 7% mai slab din punct de vedere al numărului de turiști.

”S-a încheiat un sezon estival, în care Constanta a fost sub asediul a mii de turiști. Sunt turiști care trebuie sa beneficieze de condiții relaxante.Din punct de vede statistic, lunile iunie, iulie și august au reprezentat un sezon cu 7 % mai mic decât anul trecut. S-a înregistrat față de perioada anterioară a pandemiei a duratei sejurului: 3.5-3.8 zile sejur pe turist” a declarat prefectul Silviu Coșa.

Șeful ISU Dobrogea, colonelul Cristian Amarandei a declarat că a fost întocmit un plan specific de măsuri pentru județul Constanța. 

”Aceste activități au avut la bază prevederile ministerului pentru situații de urgență. Pentru atingerea obiectivelor a fost necesară detașarea unor forțe suplimentare, din alte zone, atât de personal cât și de tehnică. 25 de puncte temporare pentru incendiu și pentru salvare, 792 de angajați, în serii, câte 6 serii.

Au fost detașate autospeciale de intervenție, utilaje specifice de intervenție pentru zona plajelor. În sezonul estival în 2022 au fost amenzi în cuantum de 1 milion de lei. Pentru stingerea incendiilor au fost 361 de misiuni.” a transmis șeful ISU Dobrogea, colonelul Cristian Mihail Amarandei.

Acțiunile polițiștilor din acest sezon estival s-au desfășurat în perioada 1 iunie – 18 septembrie.  La nivelul IPJ Constanța a fost derulat și un plan special.

”În perioada 29 iunie 6 septembrie a beneficiat de 299 de polițiști detașați din țară, polițiști de ordine publică, investigații criminale. De la 1 iunie până la 18 septembrie am asigurat un climat de siguranță și ordine publică din județul Constanța și din zona de litoral. Periodic în zilele de weekend am beneficiat de 30 de polițiști rutieri din cadrul Poliției Locale.

Au fost acordate peste 10.000 de sancțiuni rutiere și peste 8.000 de sancțiuni legate de ordinea și liniștea publică. Numărul de accidente grave a fost mai mic față de anul trecut, 45 anul acesta, 49 anul trecut, s-au înregistrat cu 4 decese mai mult decât anul trecut. Nu s-au înregistrat fapte de mare violență, cu un autor necunoscut. S-au înregistrat agresiuni în familie, emițându-se 5 ordine de restricție”, a declarat șeful IPJ Constanța, Adrian Glugă.

“În acest an au fost efective de  96 de jandarmi în loc de peste 110 jandarmi față de anul trecut, deoarece există un deficit de personal. Cea mai mare creștere a fost la evenimentele culturale – au fost peste 80 de evenimente, față de 50 anul trecut. 57 de acțiuni la cooperare au fost anul acesta, cu o scădere față de anul trecut. Au fost acțiuni preventive, am putut interacționa cu cetățenii – peste 100 anul acesta. Au fost 696 de misiuni în zona centrelor de refugiați și pe trasee de tranzit și 48 fapte caracter penal, față de 14 anul trecut. Creșterea este peste 200 la sută”, a spus Daniel Ferencz, șeful jandarmilor din Constanța.

Directorul DSP Constanța, Cristina Schipor, a declarat că în perioada sezonului estival, inspectorii au verificat în special unități de turism, hoteluri, pensiuni, campinguri, tabere școlare, unități de alimentație publică, plaje și piscine. Neregulile nu au lipsit.

“DSP Constanța, prin serviciul de control, alături de inspectori, au verificat diverse unități de cazare. 2.415 controale – 361 sancțiuni contravenționale. Au fost aplicate 175 de amenzi în valoare de  716.500 și suspendarea activității la o tabară de copii și restaurant”, a precizat Cristina Schipor.

La eveniment au  fost prezenți atât șefi de instituții publice, cât și reprezentanți ai patronatelor din turism.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*