Aproape 2.000 de prezentări la UPU Constanța, în timpul minivacanței de Sf. Maria

Spitalul Județean Constanța

În timpul minivacanței de Sf. Maria, 1.928 de persoane, dintre care 589 de copii, au avut nevoie de serviciile medicale ale UPU – SMURD Constanța. Dintre acestea, 352 au rămas internate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru investigații suplimentare, îngrijiri și tratament de specialitate.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, Pediatria, Cardiologia, Ginecologia și Neurologia se numără printre secțiile cu cele mai multe internări. În total, 352 de persoane au avut nevoie de spitalizare în ultimele patru zile, dintre care 93 de copii.

Din totalul de 1.928 de pacienți înregistrați în baza de date, pe cod roșu au fost direcționați 36, alți 190 au fost încadrați pe codul galben, aproape 1.650 pe codul verde și 55, pe codurile alb și albastru. În același interval, s-au efectuat aproape 300 de examinări CT pentru pacienții din Urgență.

Cele mai multe prezentări la UPU au fost sâmbătă. În intervalul 13 august, ora 08.00 – 14 august, ora 08.00, au apelat la serviciile UPU-SMURD din cadrul SCJU Constanța, 527 de persoane – 170 de copii și 357 de adulți. În urma investigațiilor de specialitate, în cele 24 de ore, au fost internați 25 de copii și 42 de adulți.

„Totodată dorim să vă aducem la cunoștință faptul că, deși întreg personalul depune eforturi astfel încât toți pacienții să fie preluați, investigați și tratați cât mai repede cu putință, din păcate, numărul tot mai mare de prezentări, duce implicit la creșterea timpilor de așteptare. Rezolvarea unui caz medical din UPU presupune investigații de urgență – analize de laborator, radiologie, imagistică, și consultații din partea mai multor specialiști – medici de gardă care au în grijă și pacienții din secțiile spitalului. Efectuarea investigațiilor, interpretarea acestora, consulturile, toate acestea duc la creșterea timpilor de așteptare. De asemenea, dorim să precizăm faptul că, în toate cazurile se aplică Protocolul Național de Triaj al Pacienților. Astfel, pacienții sunt preluați în funcție de gravitatea afecțiunii și nu de ordinea sosirii, fapt ce duce la creșterea timpilor de așteptare pentru cei ale căror afecțiuni sunt mai puțin grave”, au transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*