FOTO VIDEO Aproape 80 de tone de deșeuri din haine second-hand, descoperite în Portul Constanța

Aproape 80 de tone de deșeuri din haine second-hand, descoperite în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat în Portul Constanța Sud – Agigea trei containere ce conțineau 76.789 kg haine second-hand, catalogate ulterior ca fiind deșeuri, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră, în cooperare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu Constanța și comisari din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Constanța, au efectuat marți, 11 ianuarie, controlul asupra a trei containere, încărcate, conform documentelor de însoțire, cu haine second-hand. Acestea urmau să fie importate din Canada de către o societate comercială de pe raza județului Mureș.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în containere se aflau încărcate 76.789 kg îmbrăcăminte cu un grad avansat de uzură, nefiind supusă procesului de curățare, dezinfecție și dezinsecție.

Reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului au stabilit că acestea sunt, în fapt, deșeuri inutilizabile și nu pot fi puse în vânzare în România, iar întreaga cantitate urmează a fi returnată către expeditor. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Agenției Europene FRONTEX.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de importul de deșeuri cu încălcarea prevederilor legale și introducerea pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*