FOTO VIDEO Animalele de la Microrezervația Constanța au trecut la meniul de primăvară: iarbă proaspăt cosită

Animalele de la CMSN Constanța au trecut la meniul de primăvară. FOTO CMSN Constanța

Animalele din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța au trecut la meniu de primăvară. Iarba proaspătă și bogată în vitamine le va ajuta să își revină după sezonul rece.

Angajații Complexului Muzeal au suplimentat masa animalelor erbivore pe care le îngrijesc, cu iarbă proaspăt cosită, iarba tânără, de primăvară fiind foarte bună și consistentă.

„În primul rând, este bogată în vitamine.  În al doilea rând, este un adaos, nutritiv și pur și simplu plăcut, gust bun, normal. Firul verde de iarbă este căutat de orice animal. Și păsări și mamifere deopotrivă. Sunt îngrijite și ne gândim și la bunăstarea lor, iar o mână de iarbă contribuie la această bunăstare. Bunăstare care la complexul muzeal încercăm să fie maximă și poate nu veți vedea la noi animale foarte spectaculoase, nu veți vedea lei sau tigri. Nu veți vedea animale de dimensiuni foarte mari: elefant, cămilă. Nu veți vedea că pentru ele, bunăstarea înseamnă spațiu și nu putem să le oferim atât de mult spațiu. În consecință avem animale care se potrivesc cu posibilitățile noastre, cu mediul în care existăm, un mediu urban, un mediu lacrustru, care are și frumusețea lui, dar și limite bineînțeles“, a explicat dr. Adrian Bîlbă, directorul CMSN Constanța.

Acesta a mai precizat că pe viitor există posibilitatea de a mai aduce și alte animale mici și păsări. În plus, Constanța ar putea avea o o altă grădină zoologică într-o zonă silvatică a județului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*