FOTO VIDEO Amenzi de aproape 100.000 de lei, aplicate de polițiștii de la Serviciul Rutier Constanța. Un șofer a fost depistat conducând cu viteza de 173 km/h, iar altul cu 126 km/h

Bicicliștii, în atenția polițiștilor constănțeni: au fost aplicate zeci de sancțiuni contravenționale. FOTO arhiva IPJ Constanța

Amenzi de aproape 100.000 de lei au fost aplicate de polițiștii de la Serviciul Rutier Constanța în urma unei acțiuni care s-a întins pe două zile. În urma acesteia au fost depistați un șofer care conducea cu 173 km/h și altul cu 126 km/h.

În zilele de 2 și 3 februarie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier Constanța au desfăşurat acţiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare.

Au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Polițiștii au acționat pe principalele drumuri naționale din județ unde s-a constatat, în ultimii ani, cel mai mare număr de accidente rutiere (DN 39, DN 2A).

Scopul acțiunilor a fost prevenirea accidentelor rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză sau efectuarea unor activități de natură a distrage atenția în timpul conducerii.

Polițiștii au verificat peste 340 de autoturisme și au aplicat 269 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 96.000 de lei, dintre care 220 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare, respectiv 2 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

De asemenea, la data de 2 februarie, în jurul orei 16:30, un bărbat, de 34 de ani, a fost surprins de aparatul radar conducând un autoturism pe DN2A, la km 192, cu viteza de 173 km/h.

Totodată, la data de 3 februarie , în jurul orei 10:20, un bărbat, de 29 de ani, a fost surprins de aparatul radar conducând un autoturism pe DN 39, în localitatea Eforie Sud, cu viteza de 126 km/h.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*