FOTO VIDEO 20 de ani de existență a clinicii CERMED, la Constanța. Spectacol aniversar vibrant, cu artiști de renume, pe scena Centrului Multifuncțional “Jean Constantin”

Clinica Cermed din Constanța a împlinit 20 de ani. FOTO Cristina Sîmbeteanu

Pentru un om optimist și ambițios, așa cum este psihologul Iuliana Bara, un vis este de ajuns pentru a da naștere unui întreg univers al binelui, care să plaseze în centru omul. Marți, 19 decembrie, a fost o seară cu adevărat vibrantă la Centrul Multifuncțional “Jean Constantin” din Constanța, unde clinica privată CERMED a sărbătorit 20 de ani de activitate, printr-un spectacol, la fel ca și serviciile pe care clinica le oferă, din inimă. În sală s-au aflat aproape o mie de oaspeți, membri ai echipei CERMED, colaboratori și pacienți.

„Sincer, nici eu nu m-am așteptat, atunci când am planificat organizarea acestui eveniment că va căpăta o asemenea amploare. Am vrut să fie ceva diferit anul acesta, să sărbătorim altcumva, fiind și 20 de ani de activitate, am zis să facem un eveniment un pic atipic, să sărbătorim împreună cu pacienții noștri. Îmi doresc să fie un eveniment într-adevăr de excepție, să ne simțim bine cu toții, să plecăm de aici încărcați pozitiv”, a declarat, în deschiderea evenimentului, psihologul Iuliana Bara, fondator și manager general al CERMED.

Despre CERMED în Constanța, cei mai mulți colaboratori ai clinicii spun că succesul și longevitatea n-ar fi fost posibile fără implicarea constantă a Iulianei Bara, managerul care a rămas cu picioarele pe pământ, conectată permanent cu echipa proprie, menținând totodată pe primul plan nevoile oamenilor care ajung să apeleze la servicii medicale private, oferindu-le calitate, promptitudine și extrem de mult profesionalism.

Iar pentru că, în aparență, vizionarii se recunosc ușor între ei, prima companie care a pariat cu toată încrederea pe ceea ce urma să devină, ca brand, CERMED, în Constanța, a fost Bright Maritime Services, agenția de crewing cu cea mai veche tradiție din România. Din 2003 alături de Iuliana Bara în acest vis împlinit, directorul firmei, Dan Cazacu, a enumerat motivele care au dat naștere și au contribuit la menținerea parteneriatului de 20 de ani cu clincile CERMED:

„O cunosc pe doamna Iuliana Bara de când a pus bazele CERMED și pur și simplu am avut încredere în calitatea ei de manager și am fost convins că va reuși și am vrut să fiu și eu alături de ea. Îi mulțumesc pe această cale că și ea, la rândul ei, a fost alături de Bright. În primul rând apreciem rapiditatea și respectarea programării navigatorilor care urmează să facă vizita medicală, limitarea timpului de așteptare și aș mai putea spune chiar și acuratețea rezultatelor. Pur și simplu sunt profesioniști.

Au format un nucleu de profesioniști și cred că evoluția nu se va opri aici. Tot vor reînprospăta rândul profesioniștilor; echipa lor se va mări, sunt convins de asta și sunt sigur, la cât de bine o cunosc pe doamna Iuliana Bara, are foarte mare ambiție. Și calitatea medicilor și calitatea serviciilor și acuratețe și rapiditate, toate într-un cuvânt: profesionalism”, a subliniat Dan Cazacu.

Lumina reflectoarelor scenei Centrului Multifuncțional “Jean Constantin” n-a fost rezervată marți seară doar artiștilor de top care i-au bucurat pe invitații din sală, ci și răsplătirii devotamentului și loialității oferite CERMED atât de partenerii de afaceri, dar mai ales de membrii echipei. Medicii, asistentele, dar și reprezentați ai personalului medical auxialiar care alături de fondatoarea bradului CERMED la Constanța își trăiesc zi de zi visul și ambiția de a face bine. Din grupul care a urcat pe scenă pentru a primi trofee de apreciere, se remarcă și medicul Ramona Ion, medic specialist în domeniul medicinei de familie, dar și specialist în recuperare medicală. Dr. Ramona Ion a fost primul medic din echipa inițială a CERMED.

„A fost un vis. Știți, în momentul în care părăsești un loc de muncă, lumea te întreabă: «pleci la bani mai mulți?». Poate, dar banii nu înseamnă totul în viață. Important este ca munca ta să fie respectată, să ai parte de o echipă cu care să te înțelegi din priviri, să știi exact de ce are nevoie celălalt, să mergem în aceeași direcție, să avem același țel, să fim cei mai buni, să muncim pentru asta, aceste lucruri m-au făcut să aleg CERMED! Acest semn de apreciere pe care l-am primit, în această seară, din partea doamnei director în primul rând, m-a emoționat foarte mult. Nu a fost neapărat o surpriză, pentru că dumneaei apreciază ajutorul oricăruia dintre colegii mei, oricui din echipă, pentru că suntem o echipă, o familie, aș putea spune. Am crescut împreună și am ajuns unde suntem. Ceea ce simt este doar emoție și bucurie, pur și simplu”, a transmis dr. Ramona Ion, cu sclipiri de lacrimi în ochi.

Fără empatie și dragoste de oameni, medicina nu ar mai fi o artă, iar medicul n-ar mai găsi, în sine, energia binelui. În calitate de medic de familie, dar și ca cel mai vechi membru al echipei CERMED, dr. Ramona Ion dă asigurări celor care iau în calcul să apeleze la serviciile clinicii private că, la CERMED, vor fi mereu tratați cu prietenie, cu sinceritate și cu multă grijă.

„Așa cum am mai spus, cel puțin în profesia mea, trebuie să ai o relație de prietenie cu pacientul tău. Nu să depășim anumite limite, dar să înțelegem foarte bine nevoile pacientului. Pentru noi contează foarte mult, iar dacă aprecierea este pozitivă și dacă este negativă, are scop constructiv. Eu le doresc oamenilor să trecacă pragul CERMED înainte de a judeca, să vadă exact ce se întâmplă la noi, cum este tratat pacientul și nu o facem doar din spirit comercial, din punctul meu de vedere, ci pentru că așa trebuie educată noua generație. Deci pacientul nu este clientul, ci omul care este nevoie de ajutor. Pentru noi nu profitul este pe primul plan, ci satisfacția pacientului, care să simtă tot timpul că are în noi un ajutor”, a mai completat dr. Ramona Ion.

Ambiția Iulianei Bara s-a menținut aceea de a construi, în permanență o echipă puternică, competentă, eficientă și foarte energică, iar vigoarea este dată, de cele mai multe ori, de medicii, asistentele și ceilalți membri ai echipei care, odată cu suflul tânăr pe care îl aduc prin prisma vârstei, aduc proactivitate, dorința și voința de a evolua și de a explora noi orizonturi. Andreea Corici este aproape de o vârstă cu clinica CERMED, unde lucrează ca biolog medical de șapte ani. Își petrece majoritatea timpului în laborator, însă satisfacția muncii spune că o are tot prin prisma oamenilor, a pacienților care reprezintă și factorul care ambiționează echipa să evolueze și să își îmbunătățească în permanență performanța. În același spirit, o distincție pentru evoluția dinamică a departamentului pe care îl coordonează a primit și tânăra Roxana Ciuraru.

„Cu mândrie pot să spun că am primit un premiu pentru dezvoltarea cea mai rapidă a unui departament, într-un timp relativ scurt, zic eu, am reușit să pun pe picioare acest departament și cred că am îmbunătățit lucrurile. Cred că cel mai îmbucutător lucru este că foarte mulți oameni au trecut pe la noi, fie pentru controalele medicale de angajare, vizitele medicale periodice și avem bcuuria aceea când toată lumea pleacă de la noi mulțumită, pentru că ajutăm la viitorul lor profesional. Noi veghem asupra sănătății lor în muncă și cred că asta este cel mai important, faptul că avem și noi o contribuție în evoluția lor, să spun așa”, a mărturisit, cu emoție, Roxana Ciuraru.

Atmosfera de sărbătoare din sala de spectacole a Centrului Multicultral „Jean Constantin” din Constanța a fost întreținută de o suită de artiști deosebit de îndrăgiți atât de publicul din Dobrogea, dar nu numai. Primii care au urcat pe scenă au fost solista Elena Plătică și Ansamblul „Brâulețul”, care prin cântec și dans folcloric au încălzit inimile celor circa 700 de oameni care au dorit să participe la deosebitul eveniment.

Cu un timbru vocal de-a dreptul nobil, cu un repertoriu adorat de români și cu o energie fabuloasă, artistul Mircea Cazan a făcut, la propriu, sala să vibreze, fiecare piesă interpretată fiind urmată de puternice ropote de aplauze.

Un alt artist care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare și care și-a consacrat timbrul vocal drept carte de vizită este, fără îndoială, Mihai Trăistariu. Piesele sale și calitățile vocale au fost, de asemenea, răsplătite de public cu aplauze prelungite și ovații.

Cel care a ridicat aproape întreaga sală în picioare a fost interpretul Ionuț Galani, acompaniat de dansatorii trupei Asteria, iar energia momentului a fost potențată și mai mult de revenirea pe scenă, alături de ei, a lui Mircea Cazan. Efervescența momentului a generat în toată sala un val uriaș de bucurie. Oaspeții sărbătorii de 20 de ani de la înființarea CERMED la Constanța au trăit intensitatea recitalului în picioare, dansând și fredonând versuri arhicunoscute, nelipsite de la petrecerile autentice ale românilor, dobrogenilor în special.

Seara s-a încheiat cu extragerile câștigătorilor la tombola organizată, de asemenea, în cinstea aniversării a 20 de ani de când clinica privată CERMED poartă de grijă sănătății constănțenilor, dar nu numai. Au fost oferit ca premii electrocasnice, un abonament la masaj în cadrul clinicii, dar și un premiu ceva mai consistent, de 2.000 de lei, adjudecat de unul dintre pacienții care aleg să își țină evoluția sănătății sub observația echipei medicale CERMED.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*