Competițiile teatrale și recitalurile „amicale” revin la „Serile de teatru și muzică la Pontul Euxin“

Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie. FOTO Sergiu Gabriel Sîrbu / Mapio
Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie. FOTO Sergiu Gabriel Sîrbu / Mapio

Cea de-a treia ediție a evenimentului estival se va desfășura în perioada 6 – 29 august, în locul deja consacrat: în Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie. Întâlnirile cu teatrul vor avea loc în serile de vineri, sâmbătă și duminică.

Constănțenii și turiștii pasionați de teatru în aer liber sunt așteptați, anul acesta, la o ediție îmbogățită a proiectului „Seri de teatru la Pontul Euxin”, căreia i se adaugă și muzica. Anul acesta, „Serile de teatru și muzică la Pontul Euxin” vor avea o structură competițională. Prima săptămână se va desfășura sub genericul „Teatru studențesc la Pontul Euxin”.

În competiție intră spectacole susținute de studenți de la universități din Constanța, București, Târgu Mureș și Iași.

Vineri, 6 august, de la ora 21.00, este programat spectacolul Universității „Ovidius“ Constanța, urmat de la ora 22.30 de un atelier cu public susținut de Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

Sâmbătă, 7 august, de la ora 21.00, în concurs intră spectacolul Universității de Arte din Târgu Mureș, urmat de la ora 22.00, de reprezentația celor de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Seara de sâmbătă se încheie cu un atelier cu public susținut de oaspeții de la Târgu Mureș.

Duminică, 8 august, de la ora 21.00, va avea loc spectacolul susținut de studenții de la Universitatea Națională de Artă Teatrală din Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, urmat de un atelier cu public. Primul weekend cu teatru la Pontul Euxin se va încheia cu gala de premiere.

Următoarele trei weekend-uri sunt dedicate profesioniștilor. Vor fi spectacole și recitaluri „amicale”, necompetiționale, după următorul program:

  • Vineri, 13 august, de la ora 21:00 – „Fata din curcubeu“(București) / „Târguială cu bucluc“ (Constanța)
  • Sâmbătă, 14 august, de la ora 21:00 – „Poveste din Bucureștiul de odinioară” – Concert Miruna Ionescu și Taraful
  • Duminică, 15 august, de la ora 21:00, „Emigranții“ – Teatrul Mic București
  • Vineri, 20 august, de la ora 21:00 – „Ivan“ – Teatrul din Stejari Iași
  • Sâmbătă, 21 august, de la ora 21:00 – „Viață conjugală anormală“ – București
  • Duminică, 22 august, de la ora 21:00 – „Soț de vânzare” – București
  • Vineri, 27 august, de la ora 21:00 – Concert muzică ușoară românească
  • Sâmbătă, 28 august, de la ora 21:00 – Concert Mihalache Band
  • Duminică, 29 august, de la ora 21:00 – „Actrițele“ – Constanța

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*