FOTO Vești bune de pe nava Nivin, blocată în Libia, la bordul căreia sunt și doi ofițeri români

Migranții de la bordul navei Nivin. FOTO SLN

Potrivit ultimelor informații, se așteaptă că pasagerii să fie evacuați de la navă. De trei zile se poartă negocieri între autoritățile libiene și cei 95 de migranți de la bord-informează cotidianul TradeWinds.

Potrivit reprezentanților SLN, migranții ar urma să fie închiși în centrul de detenție din Libia. Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați spune în raportul din Septembrie 2018 că în aceste centre se practică rele tratamente și abuzuri însă autoritățile libiene resping aceste acuzații.

Autoritățile române sunt pregătite să îi repatrieze pe cei doi navigatori români atunci dacă aceștia vor solicita debarcarea. Situația echipajului deocamdată este bună în condițiile date. Migranții sunt izolați sub punte și nu au acces la castel.

Autoritățile italiene au colaborat cu Gardă de Coastă libiană în operațiunea de salvare a celor 95 de migranți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*