FOTO Vergil Chițac întreabă pe Facebook: „Am început montarea stațiilor de autobuz. Cum vi se par?”

125 de refugii vor fi montate în stațiile de autobuz din Constanța. FOTO: Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat joi, 18 august, printr-o nouă postare pe Facebook, montarea primului refugiu într-o stație de autobuz din oraș. Prețul unui astfel de refugiu este de aproximativ 13.000 de euro, după cum susține edilul, în total urmând să fie montate 125 de astfel de adăposturi.

„Ieri (miercuri, 17 august – -.r.), pe Bulevardul Tomis (zona Dacia), am montat prima dintre cele 125 de stații de autobuz de care vom beneficia în perioada următoare. Este pentru prima dată după foarte mulți ani când utilizatorii transportului în comun vor aștepta autovehiculele în condiții civilizate. Conform contractului, primele 25 de stații vor fi montate până la finalul lunii septembrie, urmând ca după această dată să ne fie livrate câte 20 de unități în fiecare lună.

Acesta este un nou pas absolut necesar pe care îl facem în vederea modernizării sistemului de transport în comun din Constanța, după achiziționarea autobuzelor electrice. În acest moment, Constanța are una dintre cele mai importante flote de autobuze moderne și prietenoase cu mediul din țară. Mai sunt ceva formalități de făcut și în scurt timp le veți vedea pe străzi”, a scris primarul Vergil Chițac.

Adăposturile au o structură metalică alcătuită din profile de oțel inoxidabil. Partea din spate și cele două laterale sunt închise cu sticlă securizată care asigură protecție la lovire. Tabla tavanului interior este decupată pentru a permite iluminarea corespunzătoare pe timp de noapte. Elementele de îmbinare sunt realizate din oțel inoxidabil oferind astfel protecție împotriva acțiunilor corozive și a mediului salin. Refugiile sunt dotate cu panouri de informare și cu bănci cu spătar și șezut din lemn, sigure și rezistente în timp.

Primul adăpost modular a fost montat în stația de pe bulevardul Tomis din zona Dacia. Până pe 22 septembrie vor mai fi montate încă 24 de refugii. Apoi, în fiecare lună, încă 25, până când vor fi montate toate cele 125 de refugii prevăzute în contract. Următoarele 24 de refugii vor fi amplasate în stațiile de autobuz de pe bulevardele Tomis și Mamaia. Ulterior, vor fi montate refugii în stațiile de autobuz din toate cartierele.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*