FOTO Un nou container încărcat cu deșeuri, descoperit în Portul Constanța

Un nou container încărcat cu deșeuri, descoperit în Portul Constanța

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, au descoperit, în Portul Constanța Sud Agigea, un nou container încărcat cu 14 tone de deșeuri.

Potrivit Gărzii de Coastă, containerul încărcat cu deșeuri, sosit în Portul Constanța Sud Agigea din Norvegia, pentru o firma de pe raza județului Brăila care efectua activități de import în România, a fost descoperit în cursul zilei de joi, 15 aprilie,.

„În urma verificărilor s-a stabilit că nu corespund datele declarate și cuprinse în documentele prezentate autorității vamale, mărfurile fiind constituite dintr-un amestec cu deșeuri de aproximativ 14.000 kilograme, ce nu pot fi puse în libera circulație pe teritoriul României. În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de acte nereale și nerespectarea regimului deșeurilor, mărfurile urmând să fie returnate la expeditor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*