FOTO Un italian din Sulmona, plecat cu bicicleta pe urmele poetului Ovidius, a ajuns la Ovidiu

Pe urmele poetului Ovidius cu bicicleta! FOTO: Primăria Ovidiu

Orașul Ovidiu a primit cu bucurie, în cursul zilei de vineri, 14 octombrie, vizita lui Ciro Pace. Tânărul, în vârstă de 37 ani, locuitor al orașului itaian Sulmona, locul nașterii poetului Ovidius, a plecat cu bicicleta să refacă drumul exilului poetului latin, traversând Slovenia, Croația Bosnia, Muntenegru, Albania, Grecia, Turcia, Bulgaria și România.

Ajuns în orașul Ovidiu, acesta a vizitat ansamblul statuar „Poet Ovidiu”, a cunoscut legendele locului – insula Ovidiu și lacul Siutghiol, și a vizitat singura școală din lume ce poarta numele poetului, Școala Gimnazială Nr.2 „Poet Ovidiu”.

„Încântat de istoria și legendele ce ne leagă de viața poetului, Ciro Pace a declarat că se simte apropiat de aceste locuri, cu toate că este pentru prima dată când vizitează România și, în baza tratatului de înfrățire dintre Sulmona și Ovidiu, s-a declarat și el ovidian. Îi urăm drum bun în continuare în acest periplu și suntem siguri că ne vom reîntâlni!”, a transmis cu această ocazie primarului orașului Ovidiu, George Scupra.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*