FOTO Un bolnav din satul Bugeac, comuna Ostrov a fost transportat cu șenilata în Bulgaria pentru îngrijiri medicale

Pacientul a fost predat autorităților bulgare pentru a-l duce la spital. FOTO ISU Dobrogea

Un bărbat din localitatea constănțeană Bugeac, aflată în extremitatea sud vestică a județului a băut în dimineața de 27 februarie o soluție toxică pentru curățarea aragazului. Dată fiind starea sa, s-a luat decizia de a-l transporta la cea mai apropiată unitate medicală care ar fi putut să îl trateze, în Bulgaria, la Silistra.

Apelul a fost făcut în jurul orei 2.00 dimineața de către soția bărbatului. Satul Bugeac face parte din comuna Ostrov, iar în zonă există doar un centru de permanență medicală, la Băneasa. Drumul de la Constanța la Ostrov este închis încă din seara de 26 februarie din cauza viscolului puternic la sol și a vizibilității reduse, fiind impracticabil.
S-a luat măsura trimiterii la intervenție a unei șenilate a ISU Dobrogea aflate la Băneasa, cu doi paramedici ISU, o asistentă și un ambulanțier de la centrul de permanență de aici. Fiind vorba de un caz grav care necesita intervenție medicală de specialitate, pentru pacient s-au luat inițial în calcul 2 variante: ori transportarea cu bac-ul către Calarasi, ori către Silistra în Bulgaria. În cele din urmă s-a luat decizia de a-l transporta în Bulgaria, autoritățile de aici mobilizându-se în scurt timp, iar un echipaj medical l-a așteptat în punctul de trecere al frontierei de unde l-au preluat și transportat la spital.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*