FOTO Tradiţie şi istorie de 1 Decembrie la Cumpăna !

În Cumpăna au avut loc mai multe evenimente care să marcheze Ziua Națională a României. FOTO Primăria Cumpăna

Cu mic, cu mare, cumpănenii au ieşit din case şi au mers în centrul comunei, acolo unde, cu steaguri în mâini, au salutat militarii si autorităţile locale.
În cinstea Zilei Naţionale, la Cumpăna au defilat militari ai subunităţii din cadrul UM 01737 Topraisar.

 

Intonarea imnului de stat al României a dat startul activităților. După acest moment solemn, preoții din localitate au oficiat o slujbă de Te Deum, urmată de ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Eroilor și de premiere a veteranilor de război ai comunei Cumpăna, dl. Ceapa Ion, în vârsta de 100 ani si dl.Crăciun Gheorghe, în vârsta de 95 ani.

În incinta Casei de Cultură din localitate a avut loc un spectacol tematic susținut de copiii celor două grădinițe din localitate, elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” și membrii ansamblul folcloric „Mugurașii Cumpenei’’.

Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, prezenta la cea de-a 126 ședință plenara a Comitetului Regiunilor de la Bruxelles, a transmis prin reprezentantul său viceprimarul comunei Cumpăna, dl. Neagu Florin, tuturor celor prezenţi, dar şi celor de acasă, un mesaj emoţionant, îndemnându-i la unitate şi iubire:

“Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care ne-am născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu exista iubire de țară“.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*