FOTO Tentativă de furt dintr-un tren încărcat cu uree, petrecută în Portul Constanța

Tentativă de furt dintr-un tren încărcat cu uree, petrecută în Portul Constanța. FOTO: CFR Infrastructură

Un tren de marfă, compus din 36 de vagoane pline cu uree, a fost victima unei operațiuni de furt, petrecută în seara zilei de duminică, 6 august, la ora 20.20, pe Firul 1 Port B – Constanța VII. Garnitura, care aparține companiei PSP Cargo Group, părăsise Portul Constanța având ca stație de destinație Vințul de Jos, în județul Alba.

Investigațiile au relevat că clapele de descărcare ale vagoanelor 6, 7, 9 și 11 au fost deschise, iar aproximativ 80 la sută din conținutul de uree s-a pierdut pe gabarit.

Șeful de tren a alertat autoritățile prin apelul de urgență 112, iar zona a fost asigurată de angajații SRCF Constanța și reprezentanții SRPT Constanța pentru a preveni sustragerea ulterioară a mărfii.

Operatorul PSP CARGO GROUP a fost informat și avizat să elibereze gabaritul căii ferate pentru a permite intervenția și investigarea ulterioară.

Circulația trenurilor de călători nu a fost afectată de incident, traficul spre Portul Constanța fiind redirecționat temporar pe Firul II până la eliberarea Firului I.

După ce va fi eliberat gabaritul căii ferate, trenul va fi garat în stația Palas, unde vor fi scoase din componența convoiului vagoanele vizate de furt, urmând ca apoi să își continue drumul către stația de destinație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*