FOTO Tehnică de intervenție de ultimă generație, achiziționată cu fonduri europene, la ISU „Dobrogea“

Trei autospeciale de ultimă generație au ajuns la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța.

Potrivit ISU „Dobrogea” este vorba despre două autoplatforme de intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM). Astfel, autospecialele completează tehnica disponibilă în prezent și vin în sprijinul salvatorilor pentru desfășurarea intervențiilor specifice.

„Această autoplatformă de intervenție și salvare de la înălțime este de ultimă generație. Ne ușurează foarte mult intervențiile pentru că, datorită brațului mobil, o putem manevra în mai multe poziții și o putem folosi la mai multe tipuri de intervenții. Spre exemplu, putem ajunge cu ea chiar și după coama unei clădiri pentru stingere incendii ori salvare de persoane, sau o putem folosi pentru salvare din apă – putem să o coborâm în albia unui rău, după un dig pentru a prelua scafandrii în nacelă, spre exemplu, ori eventualele victime“, a declarat sg. maj. Andrei Florin, conducător autospeciale în cadrul ISU „Dobrogea“ al județului Constanța.

Cele două autoplatforme pot urca până la 45 metri înălțime dar pot și coborî până la 8,2 metri pentru a salva persoane din apă sau persoane captive sub nivelul solului. Tunul de apă are o capacitate de 3.800 litri pe minut. Brațele hidraulice ale celor două autoplatforme sunt manevrate digital și nu au limită de rotire, iar, în interiorul cabinelor, există, de asemenea, multiple comenzi digitale care ajută la derularea mai rapidă a operațiunilor de salvare.

Autospeciala pentru transport personal și victime multiple are o capacitate de 11 locuri. Aceasta poate transporta atât salvatori la locul unei intervenții de amploare, cât și victime, ori echipamente medicale și para-medicale. În diferite situații de urgență, ATPVM-ul poate transporta doi paramedici și nouă pacienți de cod verde – pe scaune. În funcție de starea victimelor, scaunele se întind și se transformă în tărgi, ceea ce înseamnă că poate să transporte până la patru pacienți cu potențial de agravare a stării de sănătate și doi în poziție șezând, fie doi pacienți ale căror funcții vitale sunt în pericol, având în dotare două sisteme de monitorizare a funcțiilor vitale sau un pacient pe pat de spital.

Cele două autospeciale de salvare de la înălțime tip platformă și autospeciala pentru transport personal și victime multiple sunt achiziționate cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – Proiectului „Viziune 2020“ derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*