“La marginea mării” – Eveniment dedicat lui Mihai Eminescu la Teatrul Național de Operă și Balet

Eveniment dedicat lui Mihai Eminescu
Eveniment dedicat lui Mihai Eminescu

Ziua nașterii lui Eminescu este sărbătorită printr-un eveniment cultural la Constanța. Spectacolul “La marginea mării” aduce pe aceeași scenă artiști locali și naționali.

Evenimentul are loc pe 15 ianuarie 2016, de la ora 18.30 la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” și este organizat de Asociația Civică “Pentru Constanța” în colaborare cu Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România.

Spectatorii vor avea parte de lieduri pe versuri de Eminescu interpretate de soprana Laura Eftimie și baritonul Marius Eftimie, acompaniați la pian de Andrada Ștefan. Va urma un moment de balet susținut de Amalia Mândruțiu și Horațiu Cherecheș, prim-soliști la TNOB, urmat de “Câteva reflecții asupra gânditii poetice eminesciene” exprimate de Angelo Mitchievici, preșefintele Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Dobrogea.

Evenimentul va culmina cu un recital liric de excepție al actorilor Maia Morgenstern și Marius Manole.

Organizatorii vor premia liceeni constănțeni care au obținut rezultate la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română 2015. În foaierul teatrului va fi prezentă expoziția “Eminescu în grafica lui Salmen” din colecția lui Viorel Lipovan.

Afișul spectacolului "La marginea mării"
Afișul spectacolului “La marginea mării”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*