FOTO Sute de „suflete” salvate în Marea Mediterană de polițiștii de frontieră constănțeni

Sute de „suflete” salvate în Marea Mediterană, de polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă

În ultimele săptămâni, polițiștii de frontieră români de pe nava maritimă de supraveghere „Ștefan cel Mare” a Gărzii de Coastă , aflați în misiune FRONTEX, au participat la mai multe operațiuni de salvare în Marea Mediterană, alături de autoritățile italiene.

Potrivit Inspectoratului General al Piliției de Frontieră, pe timpul operațiunilor au fost salvate peste 260 de persoane, de naționalități diferite, dintre care aproximativ 100 de minori, care se aflau în pericol pe mare, pe ambarcațiuni supraaglomerate.

Polițiștii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă şi le-au debarcat în siguranță în porturile italiene, fiind preluate de autorități pentru stabilirea identităților acestora şi efectuarea procedurilor specifice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*