FOTO Sute de constănțeni au participat la o amplă manifestare de solidaritate cu Ucraina

Sute de constănțeni au participat la o amplă manifestare de solidaritate cu Ucraina. FOTO Primăria Constanța

Sute de constănțeni s-au alăturat sâmbătă, 12 martie, inițiativei internaționale a Eurocities „Orașele sunt alături de Ucraina” și au participat la o acțiune de solidaritate organizată pe platoul din fața Prefecturii din Constanța.

Oamenii s-au adunat începând cu ora 12.00 și au transmis un mesaj de solidaritate tuturor cetățenilor Ucrainei, atât pentru cei care au rămas să lupte pentru libertate, cât și celor care și-au părăsit țara din cauza războiului.

Manifestarea de solidaritate este organizată la inițiativa președintelui Eurocities și primar al Florenței, Dario Nardella, cu susținerea conducerii Asociației Muncipiilor din România și a avut loc simultan în mari orașe din Europa.

Acțiunea a fost precedată de o ședință solemnă a Consiliului Local al Municipiului Constanța, în cadrul căreia au fost adoptate, simbolic, „Declarația de sprijin și solidaritate cu Ucraina și cu partenerii municipali din Ucraina” și „Declarația de sprijin și solidaritate cu Republica Moldova și cu partenerii municipali din Republica Moldova”.

Până în momentul de față, populația orașului Constanța și-a manifestat în mod convingător și salutar căldura, sprijinul, empatia și solidaritatea cu Ucraina și cu poporul ucrainean, în special prin donații de amploare efectuate la Pavilionul Expozițional din Constanța, devenit între timp un adevărat hub umanitar pentru Ucraina, urmare a miilor de produse colectate în această locație prin generozitatea cetățenilor orașului. Campania de colectare de la Pavilionul Expozițional din oraș, organizată în parteneriat cu alte instituții, precum Crucea Roșie Constanța, Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului Județul Constanța, continuă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*