Bogdan Huțucă: „Am reușit să trecem în Parlament un proiect de lege care prevede amnistia unor obligații fiscale stabilite de ANAF”

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a anunțat că, alături de colegii liberali, a realizat un proiect de lege care prevede amnistia unor obligații fiscale stabilite de ANAF din cauza unor interpretări arbitrare a legii.

„Am reușit alături de colegii mei liberali să trecem în Parlament un proiect de lege care prevede amnistia unor obligații fiscale stabilite de ANAF din cauza unor interpretări arbitrare a legii. Asta a făcut ca anumite forme de plată către angajați să fie impozitate ca și cum ar fi venituri din salarii. Este vorba despre forme de plată precum indemnizațiile de detașare, indemnizațiile de delegare, prestațiile suplimentare și indemnizațiile specifice detașării transnaționale”, a explicat liderul liberalilor constănțeni.

El precizează că a fost astfel creat un regim fiscal unitar pentru indemnizațiile de detașare, indemnizațiile de delegare, prestațiile suplimentare și alte forme de plată, pentru ca astfel de interpretări arbitrare să nu mai existe.

„Vom avea un regim fiscal unitar pentru toate veniturile destinate compensării dezavantajelor cauzate de toate formele de deplasări în țara sau străinătate.  Cu această lege, punem capăt crizei detașărilor transnaționale și evităm astfel posibilitatea ca un număr uriaș de companii românești să invoce insolvența din cauza unei legislații neclare interpretate arbitrar în defavoarea lor. Protejăm astfel întregi sectoare care au un aport important la PIB-ul național și care direct sau indirect pun pâinea pe masa a mii de familii din România”, a mai spus deputatul Bogdan Huțucă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*