FOTO Știința viitorului, învățată practic la primul club de robotică din Medgidia

Elevii Liceului Nicolae Bălcescu din Medgidia construiesc un robot funcțional. FOTO

Echipa TeamDroids a Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” a primit provocarea – ”construirea unui robot” și va participa la competiția ”FIRST Tech Challenge” – Campionatul internațional de robotică.

Cei 15 elevi și 2 profesori coordonatori ai echipei se pregătesc intens în cadrul clubului pentru a participa la meciul demo oficial ce se va desfășura la București pe data de 3 februarie și la Campionatul de robotică – etapa regională ce va avea loc la Iași în perioada 15-17 februarie.

Elevii care participă la programul FIRST Tech Challenge dezvoltă abilități STEM (științe, tehnologie, inginerie și matematică) prin construirea de la zero a unui robot funcțional și învață să practice principiile ingineriei (precum crearea unui caiet tehnic), în timp ce învață valoarea muncii, inovației și împărțirii ideilor.

Clubul de robotică s-a înființat în acest an școlar ca urmare a câștigării unui grant de 5000 euro reprezentând kitul de bază pentru participarea în programul FTC. Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” a amenajat spațiul necesar desfășurării activității și a dotat clubul cu mobilier, calculatoare performante, telefoane și alte materiale necesare clubului, susținând astfel elevii dornici de a învăța practic, interactiv și distractiv știința viitorului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*