FOTO Șlepuri cu peste 1.000 tone de deșeuri, importate din Bulgaria, descoperite în Portul Murfatlar

Șlepuri cu peste 1.000 tone de deșeuri, importate din Bulgaria, descoperite în Portul Murfatlar

Două șlepuri cu motor ce transportau peste 1.000 de tone de deșeuri, aduse din Bulgaria pentru o firmă din București, au fost descoperite în Portul Murfatlar. De la începutul anului, polițiștii de frontieră constănțeni, în colaborare cu autoritățile competente în protecția mediului, au descoperit și oprit, în total, aproximativ 3.000 de tone de deșeuri care urmau să ajungă în România.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, s-au deplasat marți, 08 iunie, în Portul Murfatlar unde au efectuat un control asupra mărfurilor transportate cu două șlepuri motor, sub pavilion România. Acestea transportau 1.060 de tone mărfuri declarate ca deșeuri metalice provenite din Bulgaria, ce urmau a fi descărcate în Portul Constanța, pentru o firmă de pe raza municipiului București care efectua activități de import în România.

„În urma verificării documentelor s-a constatat că acestea sunt întocmite neconform, fiind declarate mai multe coduri de deșeuri feroase. Verificările au fost realizate și fizic asupra compartimentelor marfă, fiind descoperit faptul că, pe lângă tipurile de deșeuri înscrise în acte, erau amestecate și deșeuri de plastic, ambalaje carton, cauciuc, ebonită, deșeuri electrice, motoare cu ardere internă ce conțin lubrifianți și uleiuri, filtre ulei folosite, acumulatori – baterii, piese auto cu componente din cauciuc”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În acest sens, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României a mărfii și returnării acesteia la expeditor, în Bulgaria, deoarece transporturile erau deșeuri neconforme.

În anul 2021, au fost identificate de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu autoritățile competente din județul Constanța, 23 de astfel de cazuri, fiind descoperite, în total peste 2.000 tone de deșeuri, în Portul Constanța, dar și în P.T.F. Vama Veche, respectiv P.T.F. Negru Vodă, astfel:

  •  În P.T.F. Port Constanța Sud Agigea – aproximativ 1.900 tone deșeuri
  •  În Portul Murfatlar – 1.000 tone
  •  În P.T.F. Negru Vodă – 45 de tone
  •  În P.T.F. Vama Veche – aproximativ 100 de tone.

În toate cazurile, după finalizarea activității de control, marfa a fost reintrodusă în containere și returnată societăților comerciale expeditoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*