FOTO Sindicaliștii SANITAS din județul Constanța au fost în grevă de avertisment

Sindicaliștii SANITAS din tot județul Constanța au protestat. FOTO SANITAS

În toate unitățile sanitare din județul Constanța, dar și în Sanatoriile Balneare, Centrele pentru copii sau bătrâni, personalul medical a fost în grevă de avertisment.

Potrivit liderului de sindicat SANITAS, Nicolae Manea, s-au strâns 3200 de semnături de la sindicaliști pentru declanșarea grevei generale.

Revendicările sindicaliștilor sunt:

  1. Acordarea creșterilor salariale pentru întreg personalul din sănătate și asistență socială, începând cu 1 martie 2018.
  2. Eliminarea plafonului de 30% pentru acordarea sporurilor specifice.
  3. Negocierea și încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul celor două sectoare de activitate Sănătate și Asistență socială.
  4. Recuperarea veniturilor salariale diminuate la 1 ianuarie prin aplicarea grilelor Legii 153 și transferul contribuțiilor de la angajator la angajat.
  5. Finanțarea corespunzătoare a sistemului sanitar și a asistenței sociale.
  6. Repoziționarea categoriilor profesionale și modificarea grilelor Legii 153 în funcție de complexitatea muncii prestate și nivelul pregătirii profesionale pentru: farmaciști, psihologi, chimiști, biologi, fizicieni și asistenți medicali.

Potrivit lui Nicolae Manea, aceste solicitări au fost prezentate în repetate rânduri miniștrilor de resort și celorlalți decidenți, însă fără rezultate palpabile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*