Au fost suspendate vizitele în Spitalul Județean de Urgență Constanța din cauza gripei

Intrare vizitatori în Spitalul Județean Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Având în vedere că numărul cazurilor de gripă este în continuă creștere, conducerea Spitalului Județean Constanța a luat decizia  suspendării vizitelor aparținătorilor în toate secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Ap. Andrei” Constanța. Măsura a fost luată pentru protejarea pacienților și a personalului angajat.

În săptămâna 27 ianuarie – 3 februarie au fost efectuate 164 de teste rapide de gripă. Dintre acestea, 38 au fost pozitive.

În aceeași perioadă s-au înregistrat 170 cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 87 la copii. 80 dintre pacientii diagnosticați cu IACRS au fost spitalizați (77 copii) .

În aceiași perioadă au fost înregistrate 176 cazuri de pneumonie (115 copii). Au necesitat internare 75 de pacienți (64 copii).

Gripa debutează brusc, cu febră mare, frecvente dureri de mușchi și articulații, durere de cap și stare generală alterată. Spre deosebire de gripă, debutul virozelor respiratorii este lent, se remarcă rinoreea, tusea și răgușeala. Virusurile gripale se transmit de la om la om prin contact direct cu picăturile împrăștiate prin tuse sau strănut sau atunci când picăturile se depun pe mâini sau pe alte suprafețe. Virusul poate fi transferat astfel către alte persoane care își ating apoi zona nasului sau a gurii. Se recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea pe mâini cu apă și săpun , folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos- alimentație bazată pe fructe și legume, odihnă și mișcare), evitarea automedicației și prezentarea la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic și tratament imediat. Dintre complicațiile gripei amintim pneumonia, infecții respiratorii acute severe, deshidratare și agravarea bolilor cronice (ex. Insuficiența cardiacă congestivă, astmul sau diabetul ) până la deces. In sezonul gripal, majoritatea deceselor se înregistrează la persoanele în vârstă și/sau la persoanele cu boli cronice și nevaccinate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*