FOTO VIDEO Sindicaliștii de la Ambulanță pichetează sediile Ministerelor Muncii și Sănătății

Personalul Serviciilor de Ambulanță sunt nemulțumiți de reducerile salariale și condițiile de muncă. FOTO SAJ Constanța

Sindicaliștii din Serviciile de Ambulanță din țară au declanșat o acțiune de protest la nivel național. Aceasta este pe o perioadă nedeterminată, dar activitatea medicală nu este afectată.

Pe 11 octombrie, reprezentanți ai fiecărui județ s-au întâlnit la București pentru a picheta sediile Ministerelor Muncii și Sănătății. Constanța participă cu o delegație de 20 de oameni.

Sindicaliștii cer stoparea diminuării veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar începând cu 1 ianuarie 2018, ca urmare a aplicării  Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătății în baza prevederilor Legii 153/2017. Potrivit protestatarilor, veniturile le sunt diminuate – vor pierde tichetele de masa începând cu 1 ianuarie 2018 pana la 1 decembrie 2018 și de asemenea vor pierde sau le vor fi reduse procentele de sporuri pentru condiții de muncă deosebit de periculoase.

O altă problemă reclamată este starea parcului de ambulanțe, care sunt învechite, dar și lipsa personalului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*