FOTO Semafoare extra… luminoase pentru evitarea accidentelor. Primăria Constanța a demarat un proiect pilot prin care lumina roșie sau verde a semaforului este întinsă pe tot stâlpul

Semafor cu stâlp luminos la Constanța. FOTO Cătălin Schipor
Semafor cu stâlp luminos la Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Primăria Municipiului Constanța a pus în aplicare un nou proiect pilot pentru mărirea vizibilităţii semafoarelor şi scăderea numărului accidentelor rutiere în oraş.

La intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja, consolele și stâlpii pe care sunt montate semaforele au fost transformate în astfel de dispozitive.

Mai exact, pe fiecare sens, consola și stâlpul au fost schimbate cu unele care au în componență un sistem de iluminare pe bază de led. Astfel, la culoarea roșie a semaforului consola și stâlpul se colorează în roșu și tot așa în funcție de fiecare culoare a dispozitivului de semnalizare optică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*