FOTO Sărbătoarea Micii Uniri, marcată la Medgidia

Primarul Valentin Vrabie a participat la sărbătoarea Micii Uniri ce a fost marcată și la Medgidia

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor drept data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române. Cunoscut sub denumirea de Mica Unire, acest important moment istoric reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.

Cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, Primăria Municipiului Medgidia a organizat o serie de manifestări culturale și artistice menite să elogieze acest prim pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Programul activităților a debutat cu întâmpinarea reprezentanţilor instituţiilor publice locale, oficialităților civile și militare locale, intonarea Imnului de stat al României și arborarea drapelului național.

În continuarea celebrării organizatorii au regizat un impresionant moment artistic care simbolizează unirea Moldovei cu Țara Românească.
Momentul culminant al zilei a fost reprezentat de citirea Proclamației de Unire de la 24 ianuarie 1859, urmat de prezentarea importanței istorice a acestui eveniment de către profesorul de istorie Adrian Ilie.

Ceremonia de celebrare s-a încheiat cu Hora Unirii, care a reunit oficialități locale, consilieri locali, reprezentanţi ai instituţiilor publice și cetățeni ai municipiului Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*