FOTO Salvamarii din Mamaia au primit echipamente pentru acordarea de prim ajutor pe plajă

Salvamar. FOTO Cătălin Schipor

Salvamarii din Constanța și Mamaia au primit echipamente pentru acordarea de prim ajutor pe plajă, iar în curând vor avea în dotare și termoscanere și kituri de oxigen.

Primăria Constanța a achiziționat baloane de resuscitare, defibrilatoare, aspiratoare de secreții și rucsacuri de prim ajutor, pentru intervenția rapidă a salvatorilor, iar pentru buna desfășurare a activității de salvamar pe plajă au fost achiziționate trei containere de prim ajutor, care au fost instalate în puncte special amenajate.

„Avem 10 puncte de observare și trei puncte de ajutor pe plajele din Constanța, iar pe plaja din Mamaia sunt 19 puncte de salvamari și patru puncte de prim ajutor. La fiecare punct de observare avem trei salvamari, fiecare bază este dotată cu ambarcațiuni cu motor și ski- jeturi de intervenție”, a declarat coordonatorul Serviciului de Salvamar Constanța – Mamaia, Gabi Culea.

În curând, punctele de prim ajutor vor avea în dotare și termoscanere și kituri de oxigen.

De asemenea, toate cele 29 de foișoare au fost revopsite, iar punctele de intervenție de pe plajă au fost dotate cu mobilier, paturi de consultație și tărgi mobile.

De la 1 iunie, aproximativ 120 de salvamari și personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă și veghează plajele din Constanța și Mamaia în program 08.30 – 19.30.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*