FOTO Mai multe străzi din municipiul Medgidia și șoseaua de centură sunt reabilitate și modernizate printr-un proiect transfrontalier

Traficul rutier în Medgidia se va îmbunătății în urma asfaltării mai multor drumuri. FOTO Primăria Medgidia

În cadrul proiectului „Îmbunătățirea conectivității la rețeaua TEN-T în zona transfrontalieră Medgidia – Dobrich”, în data de 4 noiembrie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor.

Lucrările vizează modernizarea infrastructurii rutiere pe următoarele străzi: Alunilor, Fagului, Peșterii, Stejarului, Pinilor, Progresului, Șoseaua de Centură – tronson 4, Lupeni, Cap. Neacșu Constantin, Sabinelor – tronson 1 și tronson 2, Bujorului, Șoimilor, Victoriei, Răscoalei – tronson 1 și tronson 2, Podgoriilor. În acest sens, a fost semnat contractul de execuție lucrări (nr. 194/16.10.2019) cu asocierea SC Autoprima Serv SRL și Road Mix Technology SRL în valoare de 9.841.086,04 lei fără TVA.

Lucrările au început cu Șoseaua de Centură – Tronson 4, iar în perioada derulării acestora traficul va fi deviat pe următorul traseu: str. Republicii, str. Spitalului, str. Văii, str. Viilor, str. Poporului.

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Medgidia, în calitate de Beneficiar Lider, a semnat contractul de finanțare nr. 39246/04.04.2018 pentru proiectul „ÎMBUNĂTĂȚIREA CONECTIVITĂȚII LA REȚEAUA TEN-T ÎN ZONA TRANSFRONTALIERĂ MEDGIDIA – DOBRICH” Cod Proiect ROBG – 439, cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management.

Proiectul este finanțat prin Programul Interreg V-A Romania-Bulgaria, Axa Prioritară 1 – O regiune bine conectată, Obiectivul specific 1.1: Îmbunătățirea planificării, dezvoltării și coordonării sistemelor de transport transfrontaliere pentru o mai bună conectare la rețeaua de transport TEN-T și se derulează pe o perioadă de 36 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de 7.988.762,55 EURO, din care: – 6.790.448,16 euro (Fonduri FEDR) – 85 % – 1.038.459,26 euro (Bugetele Statelor Român și Bulgar) – 13 % – 159.855,13 euro (Buget Local Medgidia și Bugetul Local Dobrich) – 2 %.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*