FOTO România se ridică în picioare pentru asistența socială

La Cumpana s-a tinut o importanta conferinta la care au participat mai multe institutii.

Sucursala Teritorială Constanța a Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR) în parteneriat cu Primăria Cumpăna, Consiliul Județean, DGASPC Constanța și Instituția Prefectului județul Constanța, organizează conferința cu titlul „Importanța parteneriatului public – privat şi rolul asistentului social, în furnizarea şi dezvoltarea serviciilor sociale la nivel comunitar”.

Evenimentul s-a desfășurat astăzi pe 25 septembrie, între orele 12.00 – 14.00, în incinta Centrului multifuncțional de asistenta socio-medicala din Cumpăna, și a fost dedicat dedicat asistenților sociali, oficialităților județene, reprezentanților societății civile, prietenilor și susținătorilor profesiei de asistent social.
Județul Constanța s-a alăturat astfel celorlalte județe prin care a trecut Caravana CNASR în cadrul campaniei naționale „România se ridică în picioare pentru asistența socială”.

Comuna Cumpăna a fost aleasă drept gazdă a acestui eveniment deoarece este singura comună din județ care are 3 asisteţi sociali înscriși în CNASR , în cadrul SPAS-ului, promovează şi înțelege realizarea activităților de asistență socială cu profesioniști, pentru furnizarea serviciilor sociale la standarde de calitate, pentru ca serviciile sociale sunt înțelese ca fiind prioritare alături de infrastructura ori alte sectoare ale strategiei de dezvoltare a comunității, pentru ca primarul ec. Mariana Gâju împreună cu echipa sa a dezvoltat numeroase proiecte în domeniul social, pentru a sprijini populația vulnerabilă să depășească statutul de persoane asistate și sa se integreze eficient în comunitate.

”Comuna Cumpăna este onorată să fie gazda acestui eveniment cu o importanta deosebita pentru furnizorii de servicii sociale. Noi, Primăria Cumpăna prin intermediul Serviciului Public de Asistenta Sociala punem accent pe ajutorarea persoanelor cu probleme speciale, venitul minim garantat reprezentând o formă de sprijin temporar pentru depășirea situațiilor de criza, nu incurajam nemunca“ a declarat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju

“Ne bucurăm că turneul național „România se ridică în picioare pentru asistența socială”, organizat de către CNASR ajunge în inima Dobrogei, la Cumpăna,una dintre cele mai moderne și mai renumite comune ale țării și cu pricepere condusă de către doamna Mariana Gâju – premiul politicianul anului la ediția 2015 a Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială”, a declarat Doru Buzducea, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România și decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București.

Au fost prezenți la conferință: doamna primar ec. Mariana GÂJU, președintele CNASR, domnul Doru Buzducea, vicepreședinte doamna Cristian ROȘU, secretarul executiv doamna Diana Cristea, adomnul Toma Mares președinte F.I.C.E, doamna Roxana Onea DGASPC Constanta , doamna Irina Dumitru CJC, Lector univ. dr. Smaranda Witec, Conf.univ.dr. Rodica Enache.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*