FOTO Rechinii Albi au un nou comandant!

Rechinii Albi au un nou comandant: lt. col. Ciprian Balica. FOTO MAPN/ Gheorghe Gabara

Locotenentul colonel Ciprian Balica este noul comandant al Batalionului 341 Infanterie “Constanta” din Topraisar. Noul comandant al batalionului a preluat comanda şi Drapelul de Luptă de la colonelul Liviu Necula, care a fost numit în funcţia de şef de stat major la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”.

 

„Rechinii albi” sunt militarii din una dintre unitățile de elită a Armatei României, Batalionul 341 Infanterie  a fost înființat la 3 aprilie 1995. A primit denumirea onorifică ,,CONSTANŢA”, în luna octombrie a anului 2010, iar pentru misiuni internaţionale folosește titulatura ,,Rechinii Albi.

Militarii acestei unități au multe misiuni internaționale la activ, din ultima întorcându-se acasă în martie anul acesta, fiind plecați încă din august 2016. Până acum au executat patru misiuni în Kosovo, Irak și Afganistan. Din anul 2000, „rechinii“ au fost nominalizați sa reprezinte România în cadrul inițiativei regionale SEEBRIG, alături de militari din alte șase state partenere: Albania, Bulgaria, Italia, Grecia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei și Turcia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*