FOTO Proiect ambițios la Deleni. Racordarea la rețeaua de gaze naturale pentru cele patru sate este aproape de start. Primarul Marian Dan: „Este una dintre cele mai așteptate investiții din comună”

Primăria Deleni. FOTO Primăria Deleni

Omul gospodar își face vara sanie și iarna car, așa spune un înțelept proverb românesc. Zicătoarea se aplică și administrației publice din comuna constănțeană Deleni, unde, în perioada aceasta se așteaptă semnalul pentru semnarea contractului de finanțare pentru racordarea celor patru sate, Deleni, Petroșani, Șipotele și Pietreni la rețeaua de gaze naturale.

Proiectul realizat de primărie a primit rezoluția de eligibilitate pentru finanțare, iar acum echipa primarului Marian Dan lucrează temeinic la actualizarea proiectului tehnic, în vederea depunerii cererii pentru semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Energiei.

Potrivit primarului Marian Dan, a fost obținut deja avizul de mediu, studiul de fezabilitate este de asemenea întocmit și inclus în dosarul proiectului, iar soluția de racordare s-a făcut pentru sursa din Cobadin.

„Sperăm ca în viitorul apropiat să demarăm și lucrările propriu-zise, deoarece vorbim despre unul dintre cele mai așteptate proiecte de către locuitorii din comuna Deleni. Acest proiect este binevenit în satele noastre și fiindcă materialul lemnos s-a scumpit și este mai greu de procurat, în ultimii ani. Așa, cu acest proiect de gaze ne dorim să rezolvăm problemele mai ușor și cu prețuri mai mici. De asemenea, sperăm că introducerea rețelei de gaze va motiva și alți investitori să își îndrepte atenția către comuna noastră”, a mai precizat edilul comunei.

De la startul efectiv al lucrărilor, pe care actualul primar vrea să le înceapă chiar de anul acesta, proiectul are nevoie de o durată de doi ani pentru a fi complet implementat, iar oamenii din Deleni, Șipotele, Pietreni și Petroșani să aibă rețeaua de gaze pe fiecare stradă.

Proiectul de racordare la rețeaua de gaze naturale a comunei Deleni se ridică la valoarea estimată de 8.750.000 de lei, sumă alocată în cea mai mare proporție de la guvern, urmând ca administrația publică locală să aibă o contribuție modestă.

O precizare importană făcută de primarul Marian Dan este aceea că disconfortul generat de lucrările de conectare a comunei la rețeaua de gaze naturale va fi unul minim și nu va afecta proiectele de asfaltare, finanțate din fonduri europene, pe care primărie le derulează concomitent.

„Sperăm ca odată cu aducerea rețelei de gaze naturale în comună cetățenii să fie mulțumiți și să ducem proiectul la îndeplinire conform planului, astfel încât să putem fi, în continuare, eligibili pentru finanțarea de până la suma maximă alocată conform programului național, de 37 de milioane de lei, necesară pentru a duce efectiv conductele de gaze până în poarta fiecărei gospodării, fiindcă actualul proiect pe care ni l-a aprobat Ministerul Energiei acoperă doar racordarea la rețeaua națională și intrarea în comună”, a mai precizat primarul Marian Dan.

Vestea bună este că și proiectul pentru atragerea diferenței de fonduri pentru completarea acestei lucrări deosebit de importante este deja conceput și așteaptă să fie depus, odată cu finalizarea lucrării care stă să înceapă.

„Ministerul așa ne-a promis, că odată ce vom finaliza proiectul acesta, putem depune și dosarul pentru continuare și vom primi finanțare pentru ca întreaga comună să se bucure noua facilitate de infrastructură. Racordurile până la poarta fiecărei case sunt gratuite, urmând ca, din acel punct, fiecare familie să se preocupe să își pună la punct propria instalație în gospodărie”, a ținut să sublinieze primarul comunei Deleni.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*