FOTO Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, invitat la sesiunea “Pontica 2019” a Muzeului de Istorie Constanța: „Suntem identificați, pe plan internațional, ca ovidieni”

O ediție limitată a „Publius Ovidius Naso – Tristele și scrisori din Pont’’ a fost primită de Primăria Ovidiu. FOTO Primăria Ovidiu

Începând cu data de 2 octombrie, timp de 3 zile la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța are loc Sesiunea Internațională – PONTICA 2019.

În cadrul acestui eveniment, primăria orașului Ovidiu a fost reprezentată de primarul George Scupra care a ținut o alocuțiune în cadrul lansării volumului de carte bilingv ( română – latină) – „Publius Ovidius Naso – Tristele și scrisori din Pont’’.

Volumul de carte este o ediție limitată ce va fi distribuită doar anumitor instituții publice, universități și asociații de profil cu scopul de a fi păstrate și transmise generațiilor viitoare, pentru a păstra vie dovada latinității pe meleagurile noastre.

În discursul său dl. primar, pe lângă prezentarea evenimentelor și activităților pe care primăria Ovidiu le-a organizat pentru omagierea legăturii dintre orașul Ovidiu și poetul latin, a ținut sa specifice faptul că:

„Noi locuitorii singurului oraș din lume ce poartă numele marelui poet ne mândrim că în ultimii 3 ani am reușit să fim identificați pe plan local, național dar și internațional ca ovidieni și nu ca ovideni, așa cum eram numiți până nu demult“,a spus primarul George Scupra.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*