A fost lansată campania „No more bricks in the Wall” la Constanța, de Ziua Mondială a Refugiatului

Centrul Cultural Multifuncțional de tineret "Jean Constantin" din Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Centrul Cultural Multifuncțional de tineret "Jean Constantin" din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Municipiului Constanța și Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare din București au lansat miercuri, 20 iunie, cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Refugiatului, campania „No more bricks in the Wall” în România.

Campania „No more bricks in the Wall” se derulează sub egida proiectului „Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR (contract nr. CSO-LA/2017/388-115), al cărui lider de proiect este municipalitatea din Lampedusa și Linosa, Italia și care are o durată de 3 ani.

Evenimentul a fost găzduit de Centrul Multifuncțional Educațional „Jean Constantin” din Constanța și s-a desfășurat concomitent cu alte evenimente organizate în toate oraşele partenere. 19 teritorii, 17 autorități locale, 14 organizații non-guvernamentale din întreaga Europă s-au unit pentru a face auzite vocile migranților din toată lumea și pentru a face apel la solidaritate față de refugiați.

La evenimentul dedicat Zilei Mondiale a Refugiatului au avut scurte intervenţii viceprimarul municipiului Constanța, Costin Răsăuțeanu, coordonatorul local al proiectului, Noni Adrian Niculae Stîngă, coordonatorul naţional al proiectului, președinte al Asociaței Novapolis, Iris Alexe, directorul Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Galati – Inspectoratul General pentru Imigrări, Paul Burghelea, Răzvan Pantelimon, prof. lect. phd. Universitatea Ovidius Constanța și Roxana Onea, șef Serviciu Evaluare Complexă Copii, din cadrul Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanţa. În plus, lansarea campaniei „No more bricks in the Wall” a avut loc cu susținerea Organizației Internaționale pentru Migrație, a Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați Romania (UNHCR) și a Asociației AIDRom.

Participanții au avut parte de momente artistice și culturale inedite, muzică și dansuri tradiţionale și de o expoziție de costume și obiecte arăbești aflată la Constanța prin bunăvoința Centrului Cultural European Româno-Panarab.

Evenimentul s-a bucurat de o largă audiență reunind reprezentanți ai Consulatelor onorifice ale Republicii Macedonia și Federației Ruse la Constanța, reprezentanți ai autorităților publice locale (Serviciul pentru Imigrări, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Serviciul Public de Asistență Socială), precum şi militari din cadrul Unității Militare 01837 Mihail Kogălniceanu, elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, ai Liceului „Decebal”, studenți din cadrul Universității „Ovidius” Constanța și un grup de străini, refugiați și solicitanți de azil în România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*