FOTO Primăria Peștera a început lucrările pentru realizarea împrejmuirii grădiniței recent construite

Noua grădiniță din Peștera. FOTO Primăria Peștera

Vești bune pentru locuitorii din Peștera. Primăria desfășoară în această perioadă lucrări pentru realizarea împrejmuirii grădiniței recent construite. La finalizarea acestora, copiii din comună vor învăța într-o instituție educațională modernă, urmând să beneficieze inclusiv de mobilier nou.

Nicoleta Vrabie a declarat pentru CTnews, că grădinița din Peștera a fost finalizată, dar nu este funcțională deoarece mai trebuie realizate lucrări de împrejmuire pentru a fi deschisă copiilor.

“Grădinița nu este funcțională în această perioadă. Este grădinița începută în timpul mandatului trecut. S-a finalizat, am făcut recepția la începutul acestui an. Prin Ministerul Educatiei au fost obținute fondurile și noi am făcut partea noastră, adica avem partea noastră de lucrări locale. Avem inclusiv mobilierul primit. Trebuie să terminăm împrejmuirea pentru a putea să o dăm în funcțiune”, a spus Nicoleta Vrabie.

În ce constau lucrările, care au loc în această perioadă, primarul din Peștera povestește:

“Avem lucrările de peisagistică, de amenajat un teren de joacă, cu un teren de sport, de făcut construcția magaziei de combustibil, care are temelia turnată. De montat gardul lateral, care este un model simplu. Ministerul Educației a fost liderul acestui proiect. A făcut 11 astfel de grădinițe în toată țara. Mobilierul a fost achiziționat din bugetul proiectului.  Mobilierul a venit, este ambalat. Băile sunt funcționale. Este venit, de asemenea, și mobilierul pentru educatoare. Pentru această grădiniță au fost obținute fondurile în mandatul trecut. Inclusiv dotările de mobilier”.

Această grădiniță va găzdui 50 de copii. Aceștia învață în prezent într-un spațiu aflat chiar în sediul Primăriei Peștera.

“E vorba de grădinița din Peștera. Are 50 de copii, grupă mică, mijlocie și mare. Este dotată cu două săli de clasă. Doar două săli de clasă deși sunt trei grupe de copii, dar lucrează simultan cele două educatoare. Momentan această grădiniță funcționează în sediul primăriei, la parter. În restul satelor grădinițele funcționează în școli. Sperăm ca până la vară să obținem toate avizele necesare. Avem o mică problemă cu avizul de la Enel, dar se va rezolva”, a explicat Nicoleta Vrabie.

Lucrările realizate de primărie sunt în grafic și ar putea fi încheiate până la sfârșitul anului.

“Suntem în termen cu lucrările. Am prelungit termenul de valabilitate al  autorizației pentru că nu s-a putut lucra în același timp și la împrejmuire și la grădiniță. I-am dat un termen de doi ani cu posibilitate de prelungire pe trei. Dar sperăm ca până în decembre să terminăm”, a mai spus primarul din Peștera.

Valoarea investiției la grădiniță este e 563.000 de lei fără TVA, iar potrivit unui acord de parteneriat din 2018, la finalul proiectului Primăria Peștera ar putea primi aproximativ 280.000 de lei din aceste cheltuieli.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*