Masca devine obligatorie în Constanța, în spații publice deschise unde se formează aglomerări de persoane, după ce incidența a trecut de trei la mia de locuitori

COVID - 19 în județul Constanța. FOTO Pixabay

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgență Constanța a constatat duminică, 26 septembrie, în ședință, încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 4/1.000 de locuitori pentru Constanța, Năvodari, Ovidiu, Ghindărești și Poarta Albă. De asemenea, s-a constatat încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 4/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori pentru Techirghiol și Independența.

Pentru celelalte localități din județ se menține încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile din hotărârile CJSU nr. 121/13.09.2021 (Cuza Vodă), nr. 122/15.09.2021 (Grădina), nr. 127/22.09.2021 (județul Constanța și U.A.T.-urile Tortoman și Costinești), nr. 129/23.09.2021 (Deleni) și nr. 130/24.09.2021 (Medgidia, Adamclisi, Chirnogeni și Topalu).

Așadar, în acest moment, localitățile din județul Constanța sunt încadrate după cum urmează:

  • opt localități peste pragul de trei (Constanța, Năvodari, Ovidiu, Ghindărești, Poarta Albă, Medgidia, Deleni, Tortoman);
  • opt localități peste pragul de patru (Techirghiol, Independența, Adamclisi, Chirnogeni, Topalu, Costinești, Grădina, Cuza Vodă).

În aceste U.A.T.-urile se menține obligatorie purtarea măștii de protecție în spații publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare – oboare, zone de așteptare, peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice etc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*