Peste 100 de sancțiuni, aplicate, într-un interval de patru ore, de polițiștii rutieri constănțeni într-o acțiune de tip “blitz”

Acțiune de tip "blitz", desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni. FOTO: IPJ Constanţa

Polițiștii Serviciului Rutier, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Medgidia, au desfășurat, în cursul zilei de sâmbătă, 17 septembrie, o acțiune cu efective mărite, pe DN 2A și DN 22, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, fiind organizată cu două radare în cascadă, pe două dintre drumurile naționale pe care, în acest an, s-au înregistrat accidente rutiere soldate cu vătămări corporale și pierderi de vieți.

În urma activităților, efectuate în decursul a 4 ore, polițiștii au aplicat 101 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 38.500 de lei, dintre care 75 pentru depășirea limitei de viteză. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, cinci permise de conducere, dintre care patru pentru depășirea, cu peste 50 km/h, a vitezei legale.

Scopul acțiunii a fost conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun dacă apasă pe pedala de accelerație mai mult decât prevede legea. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

De la începutul anului și până în prezent, pe DN 2A au fost înregistrate 35 de accidente rutiere, soldate cu nouă persoane decedate, șase persoane rănite grav și alte 50 de persoane rănite ușor. De asemenea, în aceeași perioadă, pe DN 22 au fost înregistrate 18 accidente rutiere, soldate cu patru persoane decedate, două persoane rănite grav și alte 33 de persoane rănite ușor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*