FOTO Primăria Peștera a cumpărat tablete pentru elevii și cadrele didactice din comună. Astfel, școlarii vor putea urmări cursuri online, în perioada epidemiei de coronavirus

Școala din comuna Peștera. FOTO Adrian Boioglu

402 elevi și 32 de profesori și învățători ai Școlii Gimnaziale nr. 1 din comuna constănțeană Peștera, vor primi tablete gratuite pentru acces la cursurile online, în vremea pandemiei de coronavirus. Toate tabletele vor fi dotate cu cartele SIM de date, care asigura accesul dispozitivelor informatice la internet.

“Odată cu întreruperea cursurilor și apoi cu declararea stării de urgență în România, educația a fost unul dintre cele mai afectate domenii. Recomandările ministerului Educației și ale inspectoratelor școlare au fost de a muta educația în online. Cele mai importante aspecte ale învățământului online sunt reprezentate de existența resurselor materiale educaționale (laptop, tabletă, smartphone) și accesul la internet.

De aceea administrația locală din comună Peștera a decis procurarea de tablete și SIM-uri de date pentru toți preșcolarii, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr. 1 Peștera și structurile ei arondate” spune Marius Liviu Petre, primarul comunei Peștera.

Datorită faptului că una din prevederile stării de urgență este interzicerea aglomerărilor urbane, primăria a hotărât ca distribuția echipamentelor cumpărate să se facă la domiciliul fiecărui elev, de către reprezentanți ai primăriei, în perioada 9-11 aprilie.

Fiecare familie primește tableta electronică în baza unui proces verbal pe care-l va semna. Documentul cuprinde câteva obligații printre care păstrarea în bune condiții a dispozitivului informatic și obligația de a nu-l distruge. În plus, dacă în următorii 3 ani copilul beneficiar își va pierde calitatea de elev al școlii din Peștera (se transferă sau abandonează școala) tableta va trebui returnată unității de invățământ.

“Cunoscând situația elevilor noștri,am apelat la administrația locală pentru a ne sprijini în descoperirea celor mai eficiente soluții, astfel încât toți elevii noștri să poată participa și implica în activitățile inițiate de cadrele didactice. În urma solicitării noastre, răspunsul oferit de domnul primar a fost prompt: tablete și SIM-uri de date pentru toți cei 402 elevi și preșcolari, dar și pentru cele 32 cadre didactice.

Trebuie să fim alături de elevii noștri, mediul online devenind astfel și un mijloc de socializare, susținere și încurajare reciprocă, astfel încât să putem depăși cu bine această perioadă. Suntem o comunitate care s-a bucurat întotdeauna de sprijinul administrației locale pentru care educația înseamnă implicare, colaborare și interes” a declarat directorul școlii din Peștera, Maria Magdalena Boldașu.

Sistarea activităţii la clasă a mutat procesul educaţional integral în mediul online. Însă, la această şcoală online nu au acces toți elevii. În lipsa unui computer sau a unei tablete, în lipsa conexiunii la internet, sute de mii de elevi din România sunt azi excluşi total din procesul educaţional. De aceea Primăria Peștera a cumpărat pentru toți elevii săi dispozitive mobile și carduri SIM cu conexiune la internet. Școala din Peștera a făcut pasul de la cretă la tabletă. Efortul financiar al primăriei Peștera este de 350.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*