Festivitate de absolvire pentru studenții și elevii militari din Forțele Navale Române

Festivitate de absolvire pentru studenții și elevii militari din Forțele Navale Române. FOTO SMFN

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” organizează joi, 28 iulie, de la ora 10.00, în Piața Ovidiu din Constanța, o festivitate comună de înaintare în primul grad de ofițer și maistru militar pentru absolvenții Promoției 2022, denumită onorific „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), în acest an, Academia Navală marchează „150 de ani de învățământ românesc de marină”. La instituția de învățământ superior, care pregătește atât ofițeri pentru Forțele Navale Române, cât și personal pentru industria maritimă, au promovat studiile universitare de licență 251 de studenți. Dintre aceștia, 83 sunt absolvenți ai Secției Militare, 77 pentru Ministerul Apărării Naționale și 6 pentru Ministerul Afacerilor Interne, iar 168 de absolvenți sunt de la Secția Civilă. De asemenea, au finalizat studiile universitare de licență și 8 studenți de la specializarea Arhitectură Navală, care au urmat cursurile la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și reprezintă prima promoție de ofițeri absolvenți ai acestui program de studiu, după reluarea colaborării, în anul 2018, între cele două instituții de învățământ superior.

De la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale, 76 de absolvenți vor primi gradul de maistru militar clasa a V-a, iar 11 absolvenți vor primi gradul de agent de poliție. Cei 87 de absolvenți vor fi încadrați în unități din Forțele Navale, respectiv în structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Festivitatea de absolvire este organizată în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța și se va desfășura în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait. De asemenea, alături de proaspeții absolvenți vor fi și reprezentanți ai Statului Major al Apărării, echipa de comandă a Statului Major al Forțelor Navale, comandanți de mari unități și unități din Forțele Navale, reprezentanți ai autorităților locale, părinți, rude și prieteni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*