FOTO Primăria Constanța a trecut la plantările de primăvară: au fost puși arbori de gumă, vișini turcești, arbori lalea și arborii lui Iuda

Plantări de arbori în oraș. FOTO Primăria Constanța

Angajații Primăriei Constanța au plantat în ultimele zile câteva sute de arbori pentru a completa decorul peisagistic existent oraș. Este vorba despre 244 de arbori din speciile Celtis australis (Sâmbovină), Acer platanoides(Arțar), Betula ssp(Mesteacăn), Aesculus ssp(castan sălbatic) Liquidambar styraciflua(Arbore de Gumă), Prunus mahaleb(Vișin turcesc), Liriodendron tulipifera(Arbore lalea) și Cercis siliquastrum(Arborii lui Iuda).

Plantările au avut loc pe spațiile verzi de pe strada Traian, aleea Lupeni, strada Unirii, bulevardul Tomis – zonele Dacia și Lupoaică și pe Șoseaua Mangaliei în zona Doraly. În Parcul Tăbăcărie, s-a acționat în zonele cu spațiu verde situate lângă City Mall, stația de epurare RAJA și Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina”.

„Arborii proaspăt plantați nu doar că înfrumusețează orașul, ci sporesc totodată confortul locuitorilor”, spun reprezentanții instituției.

Aproximativ 230 de arbori cuprinși în programul plantărilor toamnă 2021 – primăvară 2022 demarat de municipalitatea constănțeană vor fi sădiți în perioada următoare în mai multe zone din oraș.

Acțiunile de plantare sunt inițiate și derulate prin grija serviciului de specialitate Spații Verzi din cadrul Primăriei Constanța, cu respectarea condițiilor specifice de climă și sol.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*