Elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, în marș cu nava-școala „Mircea”

Nava școală Mircea, la Ziua Marinei Române

Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța au participat vineri, 15 mai, și miercuri, 26 mai, la două marșuri de instrucție cu nava-școală „Mircea”, în raionul maritim din proximitatea comunei Tuzla.

Acțiunile de pregătire fac parte din programul de consiliere și orientare profesională a elevilor militari. Astfel, prin desfășurarea celor două ieșiri pe mare, elevii au luat contact direct cu viața de marinar militar în Forțele Navale Române și au avut posibilitatea de a fi inițiați în tainele navigației și de a primi explicații despre tehnica de la bordul navei. Programul de orientare profesională include și participarea elevilor claselor a IX-a, în cursul lunii iunie, la activități de familiarizare cu noțiunile de marinărie și cu tehnicile folosite în sporturile nautice, la Centrul de pregătire marinărească și sporturi nautice Palazu-Mare, subordonat Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Activitățile extrașcolare cu specific marinăresc sunt adaptate la situația sanitară actuală, motiv pentru care sunt luate toate măsurile de igienizare, în conformitate cu procedurile aflate vigoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*