FOTO Primăria Constanța a început montarea noilor coșuri pentru gunoi în oraș

Noile coșuri pentru gunoi din oraș. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța a achiziționat pentru oraș un nou model de coșuri pentru gunoi, motivând, în cazul celor existente, că acestea aveau un volum prea mic, metalul ruginea în scurt timp din cauza mediului salin și, mai ales, faptul că zi de zi erau vandalizate zeci de recipiente stradale.

Astfel, de curând, municipalitatea a cumpărat și a început să monteze, în special în zonele de promenadă, zone pietonale, intens circulate, coșuri de gunoi de mari dimensiuni, de 110 litri, care vor înlocui recipientele existente de 38, 60 sau maximum 70 de litri de pe străzile Constanței.

„Spre deosebire de acestea din urmă, noile coșuri de gunoi sunt acoperite pentru a reduce la zero riscul de împrăștiere și sunt construite din materiale rezistente la radiațiile UV, la mediul coroziv de la malul Mării Negre și, mai ales, la comportamentul agresiv al unor cetățeni certați cu bunul simț. Ținând cont de toate acestea, putem spune că noul model răspunde cel mai bine cerințelor din municipiul Constanța, iar raportul calitate/preț este cel mai avantajos”, au precizat reprezentanții instituției.

Aceștia au făcut și un nou apel la constănțeni să le folosească și să nu mai arunce gunoiul la întâmplare, să păstreze curățenia și să nu mai lase urme pe unde trec.

În luna mai a acestui an, Primăria Constanța a lansat anunțul privind achiziția publică a 400 de coșuri de gunoi de capacitate mare, inclusiv montarea acestora, iar în urma aplicării mediei aritmetice a prețurilor unitare prezentate în cele două propuneri primite, prețul a fost stabilit la valoarea de 2.748,50 lei fără TVA pe produs și 192,50 lei fără TVA pe montare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*