FOTO Preșcolarii de la o grădiniță din Constanța, în vizită la stația de sortare și reciclare Polaris M Holding. Alți preșcolari de la o altă grădiniță au ecologizat plaja Modern

Preșcolari în vizită la stația de sortare Polaris M Holding. FOTO Polaris M Holding

Preșcolarii de la o grădiniță din Constanța au fost în vizită la stația de sortare și reciclare Polaris M Holding, iar alți preșcolari de la o altă grădiniță din municipiu au ecologizat plaja Modern

Preșcolarii de la Grădinița cu PP nr. 6 Constanța, coordonați de educatoarele Lavinia Enescu și Larisa Mateescu au vizitat stația de sortare și reciclare Polaris M Holding. Vizita a făcut parte din cadrul Programului Național “Săptămâna Verde”.

“După ce s-au echipat cu veste, copiii au luat parte la o lecție de ecologie, a cărei principală temă a fost colectarea separată, prezentată de colega noastră Liliana Bellu, apoi au trecut la vizitarea activităților din cadrul secției. Copiii au aflat ce înseamnă colectarea separată, cum se sortează deșeurile la bandă, au văzut cum se balotează hârtia, cartonul și aluminiul, dar și cum se sortează plasticul pe culori, pentru ca apoi să fie trimis către reciclatorii finali. Au fost curioși și încântați să vadă cum se tranformă folia LDPE în saci menajeri și folie industrială”, a informat Polaris M Holding.

La finalul vizitei, preșcolarii au primit câte un pachet cu 3 saci fabricați în stație, sacii respectând codul culorilor în colectarea separată:

Albastru- pentru deșeuri de hârtie și carton.

Galben – pentru deșeuri de plastic și metal.

Verde – pentru deșeuri de sticlă.

Copiii au înțeles că nu toate deșeurile sunt gunoaie, iar deșeurile reciclabile pot deveni resurse numai dacă sunt colectate separat.

Scopul acestei vizite a fost de a-i determina pe copii să colecteze separat și să protejeze mediul și, prin intermediul lor, colectarea separată să devină un obicei și în rândul familiei și prietenilor.

Preșcolarii de la Grădinița cu PP nr. 44 au marcat programul Național “Săptămâna Verde” printr-o acțiune de ecologizare a Plajei Modern, desfășurată în data de 25 octombrie 2023.

Micii ecologiști, echipați cu veste, saci și mănuși au pornit hotărâți să curețe plaja și să ne arate că nu sunt prea mici pentru a adopta un comportament responsabil față de mediu . Alături de preșcolari s-au aflat și cadrele școlare și părinții acestora, care i-au îndrumat pe micuți pe parcursul activității de curățare a plajei.

Prin intermediul acestei acțiuni, micii voluntari și-au dorit să atragă un semnal de alarmă cu privire la efectele aruncării deșeurilor la întâmplare. Pentru că toți generăm deșeuri, este obligația fiecăruia dintre noi să avem un comportament cât mai corect față de mediu deoarece comportamentul nostru influențează sănătatea ecosistemelor marine și terestre.

În urma acestei activități, copiii au intrat în contact cu o problemă reală de mediu și au ajutat la rezolvarea acesteia. Prin puterea exercițiului, știm că vom întâlni, peste câțiva ani, adulți cărora le pasă de mediul înconjurător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*