FOTO Premierul Nicolae Ciucă a vizitat Centrala Nucleară de la Cernavodă

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat Centrala Nucleară de la Cernavodă. FOTO Nuclearelectrica

Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă a găzduit luni, 14 februarie, vizita de lucru a unei delegații a Guvernului României, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă. Din delegație au mai făcut parte, între alții, ministrul Energiei, Virgil Popescu, consilierul prezidențial, Cosmin Ștefan Marinescu, șeful Cancelariei primului ministrul, Mircea Abrudean și președintele Consiliul Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Scopul vizitei a fost discutarea rolului energiei nucleare în strategia energetică a României și modul în care dezvoltarea programului nuclear românesc, prin proiectele de investiții ale Nuclearelectrica, va contribui la securitatea energetică și la tranziția energetică către o economie curată.

Nuclearelectrica are în derulare proiecte de investiții strategice în valoare estimată de nouă miliarde de euro, printre care: retehnologizarea Unității 1, proiectul Unităților 3 și 4, dezvoltarea reactoarelor modulare mici în cooperare cu NuScale, dar și proiecte suport pentru operarea curentă, cum este Instalația de Detritiere. Proiectele de investiții ale SNN vor contribui cu energie curată, fără emisii de CO2, la stabilitatea energetică a României, la dezvoltarea socio-economică locală și națională, la dezvoltarea industriei nucleare și la formarea unei noi generații de specialiști.

„Proiectele de investiții ale Nuclearelectrica contribuie atât la securitatea energetică, cât și în procesul de decarbonare, fiind o sursă curată de energie, în conformitate cu măsurile Comisiei Europene aferente <<Fit for 55>> și noului Act Delegat Complementar care a inclus energia nucleară în domeniul de aplicare a Taxonomiei UE privind Finanțarea Durabilă. Realizarea proiectelor de investiții ale SN Nuclearelectrica SA va conduce, după anul 2031, la asigurarea a aproximativ 33 la sută din necesarul de consum și estimativ 66 la sută din energia fără emisii de CO2 la nivel național, precum și la evitarea eliberării în atmosferă a aproximativ 24 milioane de tone de CO2 anual. Suntem mândri să generăm energie curată la standarde de excelență, de peste 25 de ani, și să contribuim la un viitor durabil pentru generația de mâine”, a precizat directorul general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*